Dujmović držao Marakanu zaključanom 90 minuta, ali je Milan Borjan gospodar svih penal serija!

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.02.22. | 19:23

Mladi čuvar mreže maestralnim intervencijama doneo dramu na stadion Rajko Mitić, ali kapiten Crvene zvezde odbranio čak četiri jedanaesterca -

Na Marakani smo večeras imali prezentaciju golmana vrhunskog potencijala. Čuvar mreže Radničkog iz Niša Filip Dujmović činio je čudesa u meču osmine finala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, odbranio i jedanaesterac Geloru Kangi u 34. minutu, a potom imao i još nekoliko izuzetnih intervencija, pa se o plasmanu u četvrtfinale odlučivalo na penal ruletu. Ipak tamo je zagospodario onaj iskusniji, dugogodišnji heroj Zvezdine publike i kapiten srpskog šampiona Milan Borjan. On je u penal seriji zaustavio čak četiri protivnička udarca i odveo ekipu Dejana Stankovića u četvrtfinale - 0:0, penalima 3:2.

O tome šta je sve uspeo Dujmović da zaustavi tokom meča govori i činjenica da je čak 19 udaraca igrača Crvene zvezde išlo u okvir gola gostiju, a potom je odbranio i jedanasterac u penal seriji. Ipak, to nije bilo dovoljno da ekipa Radoslava Bataka ode u četvrtfinale. Na ruletu su kod domaćina mrežu pogađali Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i na kraju Gelor Kanga. Milan Rodić je pogodio stativu, a Milan Pavkov prečku, dok je udarac Radovana Pankova zaustavio Dujmović.

Izabrane vesti

Igrači Radničkog definivno nisu uspeli da iznesu psihološki teret penal serije. Borjan je odmah zaustavio udarac Vujadinovića, a potom Bojana Mlađovića, Lazar Arsić je nakratko uspeo da vrati svoju ekipu, ali je ponovo bio neprecizan Viktor Živojinović. Dete Partizana Nikola Štulić priredilo je pravu dramu na terenu u petoj seriji. Pogodak je postigao panenkom, posle čega je isprovocirao domaću publiku, a onda su na njega skočili svi igrači Crvene zvezde. Taj psihološki trenutak poremetio je Milana Pavkova, koji je pogodio prečku, ali sreće sa koncentracijom nije imao ni mladi Stefan Mitrović. Gelor Kanga nije bio precizan u 34. minutu, ali je zato bio potpuno hladnokrvan u šestoj seriji i overio plasman svoje ekipe u četvrtfinale.

Dujmovićeva razbranjenost i samopouzdanje koje je podizao iz svakog narednog šuta Crvene zvezde bili su nerešiva enegma za napadače Crvene zvezde. Dejan Stanković je rešenje pokušao da pronađe kroz izmene, pa su se već u 58. minutu umesto Ohija i Bena naški Milan Pavkov i Aleksandar Katai. Upravo je majstoru iz Srbobrana mladi golman Radničkog u 74. minutu zaustavio udarac iz slobodnog udarca koji su mnogi videli u mreži Nišlija. Zvezdina desetka je gađala u sam levi ugao, ali je Dujmović zakačio tu loptu u poslao je na stativu.

Zvezda je u završnici meča pojačala gas uvođenjem Filipa Falka i Kristijana Pičinija. Italijanski vezista je pokazao veliku želju i imao nekoliko dobrih pokušaja, ali ni tu nije bilo rešenja za Dujmovića. Radnički je uspeo da uputi jedan udarac ka golu Crvene zvezde tokom utakmice, a jedinu priliku da ugrozi Borjanov gol imao je u 63. minutu, kada je Lazar Jovanović umakao svojim čuvarima, ali je potom ušao u mrtav ugao, odakle nije uspeo da pronađe najbliže saigrače.

Milan Borjan je penal seriju dočekao potpuno nezagrejan, ali to ni u najmanjoj meri nije uticalo na njegovu motivaciju i sposobnost da poput meča u Kopenhagenu izraste u velikog heroja Zvezdine publike.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 0:0, penalima 3:2

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Marko Srećković

Crveni karton: Lazar Jovanović (Radnički)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić (70. Pičini), Pankov, Dragović, Rodić – Sanogo – Ben (58. Katai), Srnić (70. Falko), Kanga, Ivanić – Ohi (58. Pavkov)

RADNIČKI NIŠ (5-3-2): Dujmović – Aksentijević, Basile, Vujadinović, Mlađović, Ćirković (58. Živojinović)  Bjeličić (50. Bogdanović), Tomić (46. L. Jovanović), Arsić  Mitrović, Pavlov (62. Štulić)


tagovi

Milan BorjanKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara