Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
"Poršeom" udario sina poznatog režisera: Benjamin Spahović se zaustavio tek NAKON 30 METARA

"Poršeom" udario sina poznatog režisera: Benjamin Spahović se zaustavio tek NAKON 30 METARA

Istraga o stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je 11. februara u Sarajevu Benjamin Spahović “poršeom" udario 17-godišnjeg Orhana Tanovića, sina proslavljenog reditelja iz BiH Danisa Tanovića, i nanio povrede opasne po život, nastavlja se sprovođenjem brojnih veštačenja.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
benjamin-spahović-policija Foto: Avaz / youtube
benjamin-spahović-policija

Jedno od njih odnosi se na terenac “porše” kojim je upravljao Spahović, a na kojem su nastala oštećenja nakon silovitog udara u pešaka, prenosi Srpskainfo.

Uviđaj na mestu nesreće trajao je više od tri sata, a veštačenjem je utvrđeno da se Spahović ulicom Hamdije Kreševljakovića kretao nedozvoljenom brzinom od 70 kilometara na sat.

– Dozvoljena brzina je 50 kilometara na sat, a u tom dijelu ulice primjrena je brzina od 40 kilometara na sat. Zbog blizine semafora te autobuske i trolejbuske stanice potrebno je voziti čak i manjom brzinom jer se u svakom momentu mogu na kolovozu pojaviti pešaci – rekao je izvor blizak istrazi.

Pročitajte još

Obavljena su određena merenja na mestu nesreće te se došlo do bitnih podataka.

– Zbog brzine kojom se vozilo kretalo, ono se zaustavilo tek 30 metara dalje od mesta naleta na pešaka – rekao je sagovornik.

Posebno odeljenje

Benjaminu Spahoviću određen je jednomesečni pritvor, sumnjiči se za teško krivično delo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a kako saznaje Avaz, smešten je u S-odjeljenje KPZ „Miljacka“ u Sarajevu.

Ćeliju, u kojoj su stakla blindirana, deli s još dvojicom pritvorenika.

Kako je potvrđeno iz Uprave policije MUP KS, Spahović ima dug od 4.920 KM zbog neplaćenih kazni. Osim toga, počinio je 72 prekršaja od 2015. do 2022., isključujući 2019. i 2020., kada nije bilo zabeljženih prekršaja. U tom periodu bio je na izdržavanju kazne zatvora za pljačku benzinske pumpe u Vogošći.