Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.02.2022.

16:15

Borjan "poništio" Dujmovića, odbranio četiri penala i odveo Zvezdu u četvrtfinale

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su niški Radnički posle penala 3:2 (0:0) i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Izvor: MS

Autor: MS

Borjan
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Junak je na kraju bio golman Milan Borjan sa četiri odbranjena penala u seriji, čime je "oprao" saigrače i velike promašaje.

Odbranio je sa "kreča" udarce Vujadinovića, Mlađovića, Živojinovića i Mitrovića, Zvezda je promašila tri (Rodić stativa, Dujmović odbranio Pankovu, Pavkov pogodio prečku), ali je Kanga realizovao odličujući i skratio muke.

Uradio je Gabonac ono što nije u regularnom toku meča, kome je nestvarni golman Filip Dujmović odbranio penal u 32. minutu.

Dujmović je činio čuda i najzaslužniji je što je uopšte utakmica otišla u penale, pošto je odbranio sve što je išlo u njegov gol – a to su 23 udarca od čak 25!

Na kraju mu je, ipak, Borjan "oteo" ulogu junaka i poslao Zvezdu u četvrtfinale da brani trofej.

Teško je nabrojati šta je sve Zvezda promašila u ovom meču, počevši već od trećeg minuta i zicera Ohija, odnosno odbrane Dujmovića.

Taj udarac kao da je bio okidač za blistavo veče golmana Radničkog, koji je tri minuta kasnije već skupio još dve odbrane na udarce Slavoljuba Srnića i Mirka Ivanića.

Stankovićev tim je konstantno napadao, gosti iz Niša skoro da nisu imali predah, pa je Dujmović morao bravurozno da spasava svoj tim još dva puta – na udarce Srnića i Dragovića, pre penala.

Ben je pobegao kompletnoj odbrani na pas Ivanića, a Mlađoviću je preostalo samo da ga obori. Međutim, ni najstroža kazna nije bila dovoljna Zvezdi.

Dujmović je pročitao Kangu i pokazao da će biti skoro pa nesavladiv.

Do poluvremena je skupio neverovatnih 10 odbrana od 11 udaraca Crvene zvezde, naspram nijednog gostiju iz Niša.

Nastavak je doneo istu priču, prava opsada je bila pred golom Radničkog, ali je Dujmović bio nesavladan na nove šuteve Ivanića, Kange, ali to nije bio sve.

Morao je da uđe i Aleksandar Katai, koji je izveo sjajan slobodan udarac, ali je Dujmović uz pomoć stative intervenisao i sačuvao mrežu sve do kraja regularnog dela meča.

Na penalima je Zvezda imala Borjana, koji je po ko zna koji put postao spasilac.

Iako njegovi saigrači nisu bili na pravom nivou, što sigurno mora da zabrane trenera Dejana Stankovića.

Pre svega realizacija...

Meč dva tima pratili smo u LAJV BLOGU B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

342 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve