Monako pozajmio Bazelu štopera Pavlovića 1EPA-EFE/Andrej Cukic

Reprezentativac Srbije ostaje u novom klubu do kraja sezone, kada će Švajcarci imati pravo otkupa njegovog ugovora.

Očekivalo se da 21-godišnji defanzivac posle istog angažmana u Serkl Brižu poboljšati status u redovima ekipe iz Francuske, međutim nije izbio u prvi plan trenera Filipa Klemona. Zato je između sedenja na klupi i igranje izabrao pozajmicu u jednom od najvećih klubova Švajcarske.

„Pozdrav, ja sam Strahinja Pavlović, došao sam iz Monaka i veoma sam srećan što sam ovde. Igram na poziciji levog štopera, fizički sam veoma jak i dobar na lopti. Volim agresivan fudbal i uvek sam spreman da pružim 100 odsto. Izabrao sam broj 15 na dresu zbog naše legende, čuvenog štopera Nemanje Vidića. On je moj dečački idol i zbog njega ću nosti taj broj. Volim da budem lider na terenu i van njega”, predstavio se Strahinja Pavlović navijačima svog novog kluba putem oficijelnog sajta Bazela.

Zadovoljstvo su iskazali i novi poslodavci standarnog reprezentativca Srbije.

“Uprkos mladom igračkom dobu, Strahinja je veoma obećavajući štoper koji je već stekao internacionalno iskustvo na najvišem nivou. Zahvaljujući fizici, iskustvu i činjenici da se bolje služi levom nogom, savršeno se uklopio u profil igrača kojeg smo tražili. Jako smo zadovoljni što će nam Strahinja odmah biti od pomoći”, rekao je Bazelov tim menadžer Filip Kaufman.

Nije poznata visina otkupne klauzule koju je ispregovarao Bazel, ali to može biti zanimljivo za Partizan. Crno-beli su prodali Pavlovića u Monako za 10.000.000 evra i 2.000.000 evra bonusa koji bi se aktivirali kada Srbin odigra 25 mečeva za Kneževe. Do sada ih je odigrao 12 i ako Bazel odluči da ga otkupi, Partizan ostaje bez 2.000.000 evra.

Bazel ima slabu sezonu na domaćem forntu pošto u prvenstvu drži treću poziciju i kasni velikih 12 bodova za liderom Jang Bojsom, dok je iz nacionalnog Kupa šokiran u osmini finala od niželigaša Etoal Karuža. Ipak, u Ligi konferencije su Švajcarci bili odlični i osvojili prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala.

Pavlović bi za Bazel mogao da debituje već u nedelju u prvenstvenom meču kod kuće protiv Lozane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari