Bugari odustaju od nuklearke? Socijalisti nezadovoljni

Rukovodstvo Bugarske socijalističke partije oglasilo se nakon izjave premijera Kirila Petkova da će Bugarska odustati od gradnje nuklearne centrale "Belene".

Region

Izvor: bnr.bg

Sreda, 16.02.2022.

11:36

Bugari odustaju od nuklearke? Socijalisti nezadovoljni
Foto: hxdyl/Shutterstock

BSP se striktno pridržava teksta koalicionog sporazuma u delu koji se odnosi na energetiku, prenosi BNR.

U njemu se navodi: "Potreba za izgradnjom novih nuklearnih kapaciteta i odabir tipa reaktora procenjuju se na osnovu rezultata nezavisne ekspertske analize, koja treba da bude dostupna javnosti, i ocene ekonomske izvodljivosti, najpovoljnije cene i roka izgradnje".

"Dakle, nije isključena mogućnost izgradnje NE 'Belene'. Pozivamo koalicione partnere da se pridržavaju potpisanog sporazuma", zatražili su socijalisti.

Pridržavaćemo se koalicionog sporazuma, izjavio je u parlamentu predsednik Odbora za energetiku i poslanik partije "Nastavljamo promenu" Radoslav Ribarski.

"Predstoji da bude izrađena ekspertska ocena projekta izgradnje NE 'Belene'", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: