Edin Džeko i Mohamed Salah (©Reuters)
Edin Džeko i Mohamed Salah (©Reuters)

Ključaće na Meaci: Inter poljuljan i oslabljen udara na silne Redse

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.02.22. | 11:29

Prvi meč osmine finala Lige šampiona: Nerazuri bez Gosensa, Koree, Vesina i Barele, ali sa oporavljenim Bastonijem. Lautaro Martinez posti već 12 mečeva u evropskoj eliti. Klop može da računa na sve igrače, u konkurenciji i roviti kapiten Džordan Henderson. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Liverpula – 2,20

Ko je bolji – drugoplasirani tim Serije A ili drugoplasirana ekipa u Premijer ligi? Prvih 90 minuta dvomeče osmine finale Lige šampiona, Inter – Liverpul, na programu je večeras (21.00) na stadionu Đuzepe Meaca u Milanu.

Četa Jirgena Klopa ima ulogu favorita, ali Nerazuri traže povratak u evropski vrh. Antonio Konte je vratio Inter na italijanski tron, ali u evroskoj eliti skromni rezultati. Tri prethodne sezone, italiijanski gigant nije uspeo da prođe grupnu fazu. Nerazuri sa Simoneom Inzagijem uspeli su da se plasiraju među 16 najboljih timova Evrope, ali im čekaju strašni Redse. To je prvi put posle pune decenije da je Inter u nokaut fazi Lige šampiona. Jesenas je završio na drugom mestu u Grupi D sa 10 bodova iz šest utakmicea, a pol-poziciju osvojio je Real Madrid.

Izabrane vesti

Inter će na drugoplasirani tim Premijer lige bez povređenih Robina Gosensa, Hoakina Koree i Matijasa Vesina, dok se u tim vraća Alesandro Bastoni posle oporavka od povrede skočnog zgloba. U timu neće biti ni suspendovanog Nikole Barele koga će da zameniti čileanski veteran Arturo Vidal. Lautaro Martinez će dobiti šansu pre Aleksisa Sančeza iako Gaučos nije postigao gol na poslednjih 12 mečeva Lige šampiona. Gaučos je prethodni put u evropskoj elitii zatresao mrežu u novembru 2020. godine protiv Reala. Posle toga posti 697 minuta. Edin Džeko je siguran u startnih 11. On je postigao gol protiv Liverpula na poslednje tri utakmice, dva puta u dresu Rome i jednom dok je branio boje Mančester Sitija pre sedam godina.

21.00: (3,50) Inter (3,50) Liverpul (2,20)

Simone Inzagi veruje da njegov tim može do mesta u četvrtfinalu.

"Liverpul je jedan od najboljih timova u Evropi, ali igrači Intera zaslužuiju da igraju ovakve utakmice. Dugo godina nismo igrali osminu finala Lige šampiona. Neće biti ako, ali pokušaćemo da se plasiramo u narednu rundu. Na papiru, Liverpul je favorit. Zamoliću igrače da izađu na teren hladne glave i da naše ideje sprovedemo u delo. Odlučnost će napraviti razliku“, istakao je nekadašnji trener Lacija koji je prethodnog leta zamenio Kontea na klupi Nerazura.

Inzagi je posebno pohvalio bekove Redsa, Trenta Aleksandera Arnolda i Endija Robertsona. Inter dočekuje Liverpul posle samo boda u dva derbijima protiv Milana i Napolija u Seriji A i prepuštanje vodeće pozicije gradskom rivalu u domaćem šampionatu. Posle poraza u Derbiju dela Madonina (1:2) prethodne nedelje je izboren remi (1:1) u Napulju.

Liverpul dobro gura u Premijer ligi, jedini može da ugrozi lidera Mančester Sitija. Ono što mu muče Klopa su ugovori vedetama tima. Još se čekaju novi parafi za Mohameda Salaha, Roberta Firmina i Sadija Manea, a nemački stučnjak uoči meča sa šampionom Italije rekao je da veteran Džejmsa Milnera vidi i naredne sezone u crvenom dresu, iako je engleski reprezentativac ima 36 godina. Kvota u Mozzartu da će u Milanu da dođe kombinacija GG3+ je 2,10.

Klop je za Inter rekao da je najbolji tim u Italije.

"Inter je vrhunski tim i ima odličnog trenera. Bio je šampion prošle godine i uz poštovanje prema ostalim timovima, mislim da su verovatno najbolji tim ove godine u Serji A. Izgledaju solidno, imaju kreativnost na terenu, organizovani su i dobro uvežbani. Njihov individualni kvalitet je veliki i moramo da pokažemo vrhunsku predstavu da bismo uopšte imali šansu“, oprezan je Klop pred duel u gradu mode.

Kapiten Džordan Henderson je spreman za meč u Milanu. Vezista je zadobio posekotinu kolena u nedeljnoj pobedi na Barnliju, ali povreda nije ozbiljnije prirode. Očekuje se da počne meč s klupe za rezerve. Januarsko pojačanje, Luis Dijaz, mogao bi da debituje na evropskoj sceni u dresu Liverpula.

Mohamed Salah i Sadio Mane bi trebalo da budu ključni igrači za Liverpul u Milanu pošto su se vratili s Kupa afričkih nacija. Klop je za udarni tandem u napadu rekao da su se brzo oporavili posle Kupa afričkih nacija jer obojica ne piju alkohol. Njima će se pridružiti u špicu Diogo Žota, dok Roberto Firmino traži šansu s klupe za rezerve.

Inter se poslednji put susreo sa Liverpulom 2008. godine, kada je Rafael Benitez vodio tim sa Enfilda. Tim sa Enfilda je u oba meča osmine finala pobedio, sa 2:0 i 1:0.

INTER – LIVERPUL (21.00)

MILANO – Stadion Đuzepe Meaca. Sudija: Marčinjak (Poljska)

INTER (3-5-2): Handanović – Škrinjar, De Fraj, Bastoni – Damfris, Vidal, Brozović, Člhanoglu, Perišić – Džeko, Martinez

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Aleksandr Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson – Keirza, Fabinjo, Tijago Alkantara – Salas, Mane, Žota

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Utorak

PSŽ - Real Madrid 1:0 (0:0)

/Mbape 90+4/

Sporting L. - Mančester Siti 0:5 (0:4)

/Marez 7, Silva 17, 44, Foden 32, Sterling 58/

Sreda

21.00: (3,50) Inter (3,50) Liverpul (2,20)

21.00: (8,00) Salcburg (5,10) Bajern (1,42)

Utorak, 22. februar

21.00: (1,37) Čelsi (4,80) Lil (8,50)

21.00: (2,70) Viljareal (3,10) Juventus (2,75)

Sreda, 23. februar

21.00: (2,55) Atletiko Madrid (3,15) Mančester junajted (2,85)

21.00: (3,50) Benfika (3,45) Ajaks (2,10)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaLiverpulInter

Obaveštavaj me

Inter
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara