Vučić se sastao sa Primakovom, večeras sa Micotakisom FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Jevgenijem Primakovo.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.02.2022.

07:15

Vučić se sastao sa Primakovom, večeras sa Micotakisom FOTO
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Primakov je rukovodilac Federalne agencije za zajednicu nezavisnih država, sunarodnike u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Kako se navodi u saopštenju Predsedništva, Vučić je s njim razgovarao o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji dveju zemalja, kao i o sveukupnim bilateralnim srpsko-ruskim odnosima.

Predsednik Vučić i Primakov su ovom prilikom razmotrili konkretne predloge za snaženje kulturne saradnje, poput redovne razmene izložbi i gostovanja pozorišnih i operskih predstava, kao i za saradnju na polju obrazovanja, koja podrazumeva popularizaciju ruskog jezika i redovnu razmenu studentskih stipendija, uz povećanje njihovog broja.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost ruskoj državi i ruskim umetnicima za pomoć u unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu. Takođe je istaknuta važnost podrške koju ruska strana izražava za očuvanje i zaštitu srpske kulturne i verske baštine na Kosovu i Metohiji u UNESKO i drugim međunarodnom forumima.

Dvojica sagovornika su razmotrili i situaciju u regionu Zapadnog Balkana i na istoku Evrope.

Sastanak Vučića i Micotakisa večeras u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se večeras u Beogradu s predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom.

Sastanak će biti održan u 18.45 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, posle čega su predviđene izjave za medije, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić i Micotakis sastali su se u decembru 2019. godine u Atini, kada je potpisana Deklaracija o strateškom partnerstvu Srbije i Grčke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: