Hulk (©Reuters)
Hulk (©Reuters)

Živi i dalje impozantna serija Atletiko Mineira, Hulk oborio trećeligaša duboko u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 03:07

Jedan gol na Mineirau i to pred sam kraj

Nema kraja impozantnoj seriji pobeda Atletiko Mineira! Šampion Brazila se dobro preznojio, ali uspeo da veže čak petnaestu recku, mada je utisak da je odigrao mršavo protiv trećeligaša Atletik kluba u šampionatu Mineira, koji zapravo predstavlja svojevrsno zagrevanje za klubove pred start nove sezone.

Apsolutno očekivana pobeda, ali je definitivno sve moglo da se završi mnogo ranije. Mada, s obzirom da Atletiko Mineiro nije igrao u najjačem sastavu donekle je razumljivo zašto je i drugi meč ovih rivala završen minimalnim rezultatom. Kada nije htelo milom, moralo je na silu i uspelo je. Gostima je koncentracija popustila na trenutak i sudija je pokazao na belu tačku. A onda je Hulk pogodio metu.

Izabrane vesti

Novi trener brazilskog šampiona, Argentinac Rikardo Antonio Mohamed Matijević uspeo je na kraju ipak da sačuva ono što mu je Kuka ostavio u fudbalski amanet. Sve zahvaljujući kasnom pogotku Hulka, koji je bio brži od sudijske pištaljke i u četvrtom minutu nadoknade poslao golmana u suprotni ugao za konačnu pobedu. Posle 12 vezanih pobeda čuvenog brazilskog stručnjaka, njegov naslednik vezao je sada i treći trijumf, ali se definitivno očekivalo da se to desi u mnogo ubedljivijem maniru.

No, možda nije ni važno to što je pobeda ovakva, sve dok je rezultat pozitivan. Pogotovo jer je Matijević ostao veran najavi da će u ovom meču odmoriti najbolje igrače i neke od redovnih prvotimaca jer već u nedelju od 20 časova sledi meč Superkupa protiv Flamenga, što je mnogo bitniji meč od ovog.

Novopečeni fudbaler Atletika Dijego Godin nije ni bio u protokolu, Savinjo takođe, mada se on sprema za odlazak iz kluba. Hulk je utakmicu počeo na klupi, a zajedno sa Santosom Ademirom, Savarinom i Ignasijom Fernandezom ušao je u 64. minutu kako bi promenio stvari. I uspeo je u tome, a ako je neko mogao da probije bedem Atletika onda je to upravo snažni Brazilac. Prve minute i to od starta dobio je Otavio, pojačanje iz Bordoa.

Atletiko jeste bio bolji, napadao više i opsedao gol protivnika, ali jednostavno je moralo ovako – lopta nije htela u gol. Sve dok Hulk nije uzeo stvari pod svoje i pogodio sa kreča...

BRAZIL, ŠAMPIONAT MINEIRO - 7. KOLO

Sreda

Atletiko Mineiro - Atletik Klub 1:0 (0:0)

/Hulk 90+4 penal/

23.00: (1,38) Amerika Mineiro (4,20) Patrokinense (8,50)

23.30: (2,25) Pouso Alegre (3,00) URT (3,30)

23.55: (3,80) EC Demokrata (3,00) Tombense (2,05)

Četvrtak

00.30: (3,00) Vilja Nova Mineiro (2,95) Kaldense (2,45)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MineiroHulkOtavioBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara