Najnovije vesti
Vesti Svet
Bajden i Makron za diplomatiju i "proveru ruskog povlačenja"

Bajden i Makron za diplomatiju i "proveru ruskog povlačenja"

Američki predsednik Džozef Bajden i francuski predsednik Emanuel Makron u telefonskom razgovoru potvrdili su danas svoju podršku diplomatskom putu u ukrajinskoj krizi, i složili se da je potrebno proveriti objavu Moskve o početku povlačenja ruskih snaga oko granica sa Ukrajinom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Džozef Bajden i Emanuel Makron Foto: Evan Vucci / Tanjug/AP
Džozef Bajden i Emanuel Makron

Kako je saopštila Bela kuća, dvojica predsednika su razgovarala i o spremnosti Zapada da se Moskvi nametnu "teške posledice" zbog njenog vojnog jačanja na granici sa Ukrajinom, prenosi Rojters.

Makron i Bajden složili su se danas u telefonskom razgovoru da je potrebno „proveriti“ rusku objavu o početku povlačenja ruskih snaga oko granica sa Ukrajinom, koju su inače ocenili kao prvi ohrabrujući signal, saopštila je Jelisejska palata, prenosi Gardijan.

Kako je navedeno iz francuskog predsedništva , u razgovoru koji je trajao oko jedan sat, dvojica lidera takođe su potvrdila da ostaju u potpunoj koordinaciji prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Pročitajte još

Rusija je danas saopštila da se deo njenih trupa vraća u baze nakon vežbi u blizini Ukrajine, a američki predsednik Bajden tokom obraćanja novinarima danas je naglasio da još postoji mogućnost ruskog napada i da izveštaje o povlačenju dela ruskih trupa sa rusko-ukrajinske granice SAD još nisu potvrdile.