Siti ubedljiv u Lisabonu, Mbape u 94. minutu za pobedu PSŽ-a protiv Reala 1Foto: EPA-EFE/Christophe Petit Tesson

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras u Lisabonu ekipu Sportinga sa ubedljivih 5:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, dok je Pari Sen Žermen na svom terenu slavio protiv Real Madrida sa 1:0.

Dvostruki strelac za Siti bio je Bernardo Silva u 17. i 44. minutu, a u strelce su se upisali i Rijad Marez u sedmom, Fil Foden u 32. i Rahim Sterling u 58. minutu.

Ekipa Pepa Gvardiole je pitanje pobednika na ovom meču, a gotovo izvensno i u dvomeču, rešila posle prvog poluvremena kada je postigla četiri gola.

Sve je počelo u sedmom minutu kada je Marez, posle šuta Fodena, velike gužve i na kraju asistencije Kevina de Brujnea, pogodio mrežu domaćeg tima. Pomoćnik srpskog arbitra Srđana Jovanovića najpre je signalizirao ofsajd, ali je posle intervencije iz VAR sobe gol priznat.

Deset minuta kasnije, Rodri je dobro skočio posle kornera i prebacio loptu koja je stigla do Silve koji je bez problema „zakucao“ pod prečku za 2:0.

U 32. minutu na semaforu je pisalo 3:0 za Siti, a ovog puta je strelac bio Foden. Marez je poslao loptu po zemlji u kazneni prostor, a Foden je sa nekoliko metara matirao Antonija Adana.

Tačku na sjajno prvo poluvreme Sitija stavio je u 44. minutu Silva, posle asistencije Sterlinga.

Posle pet minuta igre u nastavku Silva je postigao i treći gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Međutim, osam minuta kasnije Portugalac je uposlio Sterlinga koji je udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio za konačnih 5:0.

U Parizu, Pari Sen Žermen je golom Kilijana Mbapea u 94. minutu slavio protiv Real Madria.

PSŽ je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, imao je dobru priliku preko Kilijana Mbapea u 18. minutu, dok Real sve do finiša tog dela igre nije uputio niti jedan udarac ka golu protivnika. Prvi i jedini šut ka golu PSŽ-a uputio je Kazemiro glavom posle kornera.

Drugo poluvreme počelo je novom šansom Mbapea, ali je golman Reala Tibo Kurtoa dobro intervenisao, baš kao i u 61. minutu kada je odbranio penal Lionelu Mesiju. Prethodno je u kaznenom prostoru Karvahal oborio Mbapea.

Domaći tim je bio opasniji i u nastavku, ponovo je pretio Mbape, u finišu je pokušao i Nejmar, dok Real nije imao nijednu pravu priliku.

Kada je delovalo da će se utakmica završiti bez golova, Mbape je u 94. minutu sam prošao kroz odbranu Reala i rešio meč u Parizu u korist svog tima.

Revanš utakmice su na programu 9. marta u Mančesteru i Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari