Rikardo Antonio Mohamed Matijević (Foto: Reuters)
Rikardo Antonio Mohamed Matijević (Foto: Reuters)

Prvak Brazila traži 15. pobedu u nizu, Mohamed Matijević meša karte, mislima je već na Superkupu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 23:05

Atletiko će u sedmom kolu šampionata Mineiro ugostiti Atletik

Osvojio je Atletiko Mineiro minule sezone titulu u Brazilu, visoke ambicije ima i ove, a za najveće izazove se polako zagreva kroz šampionat Mineiro. Nedavno je ekipu preuzeo argentinski stručnjak Rikardo Antonio Mohamed Matijević, a večeras će imati priliku da nastavi niz Petlova od 14 vezanih pobeda na svom stadionu (01.00).

Stručnjak rođen u Buenos Ajresu vuče korene iz Libana, Sirije i Hrvatske, poznatiji je kao samo Antonio Mohamed ili pod nadimkom El Turko. Ima iza sebe veliko iskustvo, radio je u Urakanu, Kolonu i Independijeteu u domovinu, dobar deo trenerske karijere proveo u Meksiku (Tihuana, Amerika, Monterej), a okušao se i u evropskom fudbalu s obzirom da je 2018. godine predvodio Seltu.

Izabrane vesti

Nasledio je Brazilca Kuku na klupi tima iz Belo Orizontea, a njegov niz od 12 pobeda na Mineirau uspeo je da produži za još dve pobede. Večeras juri treću u Atletikovom domu, a interesantno je da je upravo on predvodeći Tihuanu sa klupe prekinuo prethodni najuspešniji niz na Petlova na svom terenu (13 pobeda). Atletiko je u maju 2013. godine remizirao kod kuće sa meksičkom ekipom u četvrtfinalu Kopa Libertadores (1:1), ali nije uspeo da je spreči da se domogne polufinala.

Rekordni niz će pokušati da nastavi sa izmešanom postavom protiv trećeligaša Atletik Kluba, jer želi da odmori ključne igrače pred duel sa Flamengom u borbi za trofej Superkupa (nedelja, 20.00). U postavi se ipak očekuje defanzivac Rever, koji je bio deo generacija koja je držala prethodni rekord po broju pobeda na domaćem terenu.

Debi bi mogao da upiše vezista Otavio, pojačanje iz francuskog Bordoa. On je bio na klupi protiv Amerike, ali nije ušao u igru. Ponajbolji igrači poput Hulka i Savarina bi mogli da se nađu u startnih 11, sa ciljem da što pre reše pitanje pobednika i potom odmore. Bivši kapiten madridskog Atletika Dijego Godin prema najavama neće biti u protokolu.

Uoči večerašnjeg duela Atletiko je po svemu sudeći ostao i bez talentovanog ofanzivnog veziste Savinja, kojeg se sprema otkupi Siti Grupa. Na račun kluba iz Belo Orizontea bi trebalo da legne 10.000.000 evra sa sve bonusima, a mladi Brazilac bi karijeru trebalo da nastavi u redove Troe ili belgijskog drugoligaša Lomela. Ni on neće biti u timu.

Atletiko i Atletik su se dosad susreli samo jednom u zvaničnim mečevima i to u aprilu prošle godine, kada je član elitnog ranga opravdao ulogu favorita i slavio kao gost minimalnim rezultatom.

BRAZIL, ŠAMPIONAT MINEIRO - 7. KOLO

Sreda

01.00: (1,15) Atletiko Mineiro (7,50) Atletik Klub (20,0)

23.00: (1,38) Amerika Mineiro (4,20) Patrokinense (8,50)

23.30: (2,25) Pouso Alegre (3,00) URT (3,30)

23.55: (3,80) EC Demokrata (3,00) Tombense (2,05)

Četvrtak

00.30: (3,00) Vilja Nova Mineiro (2,95) Kaldense (2,45)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MineiroBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara