Odlaže se formiranje nove vlade u Crnoj Gori

Crnogorski mediji preneli su u utorak da se formiranje nove vlade odlaže za najmanje nedelju dana.

Izvor: B92

Utorak, 15.02.2022.

16:32

Odlaže se formiranje nove vlade u Crnoj Gori
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Iako su se konsultacije predsednika države Mila Ðukanovića sa predstavnicima političkih partija zastupljenih u Skupštini o formiranju nove vlade očekivale već početkom ove sedmice, one će biti odložene najmanje još nedelju dana dok se ne završe razgovori Građanskog pokreta URA sa većinom partija, potvrđeno je podgoričkim Vijestima.

Nakon razmene stavova o prioritetima nove manjinske vlade, drugi krug pregovora tiče se njene strukture i podele resora. On je počeo juče razgovorima funkcionera GP URA i socijaldemokrata i trebalo bi da se završi do kraja sedmice.

Tada se očekuje i Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) čije članstvo i pojedini funkconeri nisu presrećni zbog razvoja događaja i eventualno novog političkog saveza.

Formiranje nove vlade tako neće ići lako kao što se najavljivalo jer je SDP nedavno izašao sa stavom da ne želi biti deo vlade koja će da “sprovodi program liste” na kojoj je bila i Socijalistička narodna partija (SNP).

Problem, piše list, ima i sam SNP, jer se deo njegovih članova i funkcionera protivi mogućem savezu sa manjinama.

Uprkos javnim obećanjima da DPS neće biti deo nove vlade, deo članstva SNP-a nezadovoljan je i zbog bilo kakve moguće saradnje sa DPS-om, ali navodno i zbog neispunjenih obećanja lidera vrha partije Vladimira Jokovića o rotacijama na poslaničkoj listi, pišu, između ostalog, Vijesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: