Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Tegeltija čestitao Dan državnosti Srbije: "Uveren sam da će dosadašnji dobri i prijateljski odnosi nastaviti da se razvijaju i u budućnosti"

Tegeltija čestitao Dan državnosti Srbije: "Uveren sam da će dosadašnji dobri i prijateljski odnosi nastaviti da se razvijaju i u budućnosti"

Predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija uputio je predsedniku Vlade Srbije Ani Brnabić, celokupnom rukovodstvu i građanima Srbije čestitku povodom 15. februara - Dana državnosti Srbije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

- Uveren sam da će dosadašnji dobri i prijateljski odnosi BiH i Srbije nastaviti da se razvijaju i u budućnosti, kako na bilateralnom, tako i na regionalnom planu - ističe Tegeltija u čestitki, piše Srpskainfo.

Tegeltija je zahvalio Brnabićevoj i rukovodstvu Srbije za podršku i pomoć u realizaciji mnogobrojnih projekata od značaja za građane BiH, saopšteno je iz Saveta ministara.

Pročitajte još

– Nadam se da ćemo uskoro imati priliku da lično razgovaramo o svim temama od interesa kako za BiH tako i za Srbiju. Uz najbolje želje Vama i građanima Srbije, primite, Vaša ekselencijo, izraze mog ličnog poštovanja – navodi se u čestitki Tegeltije.

U Srbiji se obeležava Dan državnosti, spomen na dva važna događaja iz njene istorije koja su se desila na Sretenje, 15. februara 1804. i 1835. godine – početak Prvog srpskog ustanka i proglašenje Sretenjskog Ustava, jednog od najdemokratskijih u 19. veku.