Hronika

Serija eksplozija uznemirila građane Sarajeva

Serija eksplozija uznemirila građane Sarajeva
Foto: Nedžad Uglješa | Serija eksplozija uznemirila građane Sarajeva

SARAJEVO - Serija eksplozija uznemirila je u posljednja 24 časa građane Sarajeva.

U ranim jutarnjim satima u noći ozmeđu ponedjeljka i utorka građane je probudila detonacija izazvana eksplozivnom napravom koja je bačena u naselju Pofalići.

Od siline eksplozije pričinjena je značajna materijalna šteta na kafiću Hill u ulici Zahira Panjete u opštini Novo Sarajevo, a niko nije povrijeđen.

Eksplozija se desila oko pet sati ujutru, a trenutno su na terenu pripadnici policije i inspektori koji vrše uviđaj.

Neslužbeno događaj se povezuje sa nedavnim ubistvom Mehmeda Ramića i Kenina Lukača, jer se u neposrednoj blizini gdje je došlo do eksplozije, navodno, okupljaju osobe bliske Adelu Kabašu, koji je u bjekstvu nakon ubistva Mehmeda Ramića.

Mehmed Ramić ubijen je u decembru na raskrsnici u naselju Pofalići.

Takođe, u ponedjeljak je u večernjim satima odjeknula je eksplozija i u Vogošći. U ulici Igmanska bačena je bomba ispred stambene zgrade. Povrijeđenih nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta na nekoliko vozila, te na obližnjim stanovima.

"Dana 14. februara u 21.55 čas, obaviještena je dežurna služba Sedme Policijske uprave da je u ulici Igmanska, opština Vogošća od strane NN lica došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je došlo do oštećenja na stambenoj zgradi, poslovnom prostoru, kao i na više motornih vozila parkiranih u neposrednoj blizini. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Uviđaj će obaviti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije