PRVI AUSTRALIJSKI SPORTISTI U SRBIJI OD PROTERIVANJA NOVAKA! Evo šta su doživeli u našoj državi! Ovu lekciju će ZAUVEK pamtiti!
Foto: Profimedia, Shutterstock, EPA/JOE GIDDENS

Gospodski

PRVI AUSTRALIJSKI SPORTISTI U SRBIJI OD PROTERIVANJA NOVAKA! Evo šta su doživeli u našoj državi! Ovu lekciju će ZAUVEK pamtiti!

Košarka -

Australijski sportisti u srpskoj prestonici nisu imali ni najmanji problem, već su dobili maksimalno poštovanje

Košarkašice Australije boravile su sedam dana u Srbiji. Za to vreme nisu imale ni najmanji problemi, već naprotiv, dobile su aplauze na terenu i poštovanje van igrališta. A, znamo kako je Australija tretirala Novaka...

Australija
foto: Profimedia

Ako mislite da Srbija nije mogla da uzvrati nekom takom merom - varate se. Mogla je, ali nije želela. Pokazala je gospodski karakter i da je mnogo ispred Australije po pitanju ljudski vrednosti. Baš zato možemo da se ponosimo scenama iz Hale sportova.

Za početak himna rivala je pozdravljena, a potom su dobile i aplauze na kraju meča. Tokom svih sedam dana boravka u Beogradu, košarkašice Australije nisu imali nijednu neprijatnost.

Dobro svi pamtimo odnos države Australije prema Novaku Đoković. To se nikada neće zaboraviti, ali osveta nije manir gospodskog ponašanja. Na ovaj način Australiji smo održali lekciju iz mnogih sfera i pokazali koliko smo ispred njih.

Australija
foto: Profimedia

Što se tiče samog terena i tu su Australijanke dobile lekciju od košarkašica Srbije (78:71). Izabranice Marine Maljković pobedile su moćnog rivala i na taj način vizirale kartu za Svetsko prvenstvo. Zanimljivo, Mundobasket biće održan upravo u Australiji od 22. septembra do 1. oktobra ove godine. Format je takav da će učestvovati samo 12 reprezentacija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track