Usvojene dopune zakona koje omogućuju isplatu pomoći mladima od 100 evra 1Skupština Srbije foto FoNet Zoran Mrđa

Skupština Srbije usvojila je danas dopune Zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina o uplati novčane pomoći za ublažavanje posledica pandemije kovida – 19, kojima će biti omogućena isplata pomoći mladima od 100 evra.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je ranije danas da će novčana pomoć mladima od 100 evra biti isplaćena 1, 2. i 3. juna ove godine.

Mali je rekao da će mladi za pomoć od 100 evra moći da se prijave od 16. do 31. maja, a prijavljivaće se na isti način kao i za pomoć od 100 evra koja je već isplaćena.

Svi oni koji su se prijavili za prvih 100 evra koji su već isplaćeni ne treba da se prijavljuju jerće automatski dobiti tu pomoć.

Mali je dodao da će “svi koji su u međuvremenu navršili 16 godina i svi koji su u međuvremenu dobili državljanstvo Srbije imati mogućnost i pravo da se prijave” za 100 evra.

Skupština Srbije imenovala je 10 članova Nadzornog odbora za izbornu kampanju.

U Nadzorni odbor imenovani su v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Svetislav Goncić, diplomirani ekonomista Marjan Jovanović, diplomirani pravnici Boris Bajić, Ridvan Redžepi i Samra Fetahović, redovni profesor , kao i Branko M. Rakić, savetnik za pravna pitanja Miodrag Savović, novinarka Ivona Pantelić, profesorka nemačkog jezika i književnosti Jelena Milenković Orlić, i operski prvak Aleksandar Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari