BiH

Brnabić: Važna stalna komunikacija sa Srbima iz regiona

Brnabić: Važna stalna komunikacija sa Srbima iz regiona
Foto: Tanjug/Arhiva | Brnabić: Važna stalna komunikacija sa Srbima iz regiona

​BEOGRAD - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima Udruženja Koordinacija Srba Mostar i istakla da je za nju od izuzetnog značaja da ima stalnu komunikaciju sa predstavnicima Srba iz čitavog regiona.

Brnabić je sa sagovornicima razgovarala i o zajedničkim projektima, kao i o nedavnoj donaciji materijala za testiranje na virus korona ovome gradu, koji će pomoći svim stanovnicima Mostara, saopštila je vladina Kancealrija za saradnju sa medijima.

Ona je naglasila da će Srbija, u meri u kojoj to može, nastaviti da podržava projetke koji se sprovode u Mostaru.

Sagovornici su premijerki Brnabić prenijeli da su pomoć i podrška koju Srbi u tom gradu dobijaju iz Republike Srbije dragocjeni, te da se nadaju da će ona biti produbljena. Istakli su i odličnu saradnju koju imaju sa Konzulatom Srbije u Mostaru.

Prema njihovim riječima, Srbi u Mostaru imaju sve preduslove da budu ravnopravni narod sa druga dva naroda i da su, u tom smislu, spremni na saradnju na svakom polju - političkom, ekonomskom i kulturnom.

Saradnja sa Mostarom intenzivirana je nakon posjete predsjednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić ovom gradu 4. oktobra prošle godine, kada je posjetila srpsku zajednicu, sastala se sa gradonačelnikom Mostara i posjetila manastir Žitomislić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije