Radnik utišao Spartakove evropske ambicije, Lukić i Mitošević povukli Surduličane ka sredini tabele

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 15:09

Zasluženo slavlje ekipe Dušana Đorđevića - 2:0

Spartak je ambiciozno najavio početak prolećnog dela sezone, ali će Vladimiru Gaćinoviću očigledno biti potrebno dosta vremena postavi stvari na svoje mesto. Sa druge strane deluje da je Dušan Đorđević na pravi način iskoristio zimske pripreme, pa je Radnik delovao konkretnije i direknije, zasluženo osvojivši vredne bodove - 2:0 (1:0).

Surduličanima je ovo tek treće slavlje na strani, ali i bodovi koji su ga približili sredini tabele. Prelomnim trenutkom utakmice ispostavio se 36. minut, kada je Viktor Lukić pokazao zavidnu snalažljivost, iskoristio veliku nepažnju i neodlučnost domaće odbrane, a onda poslao loptu pod prečku nemoćnog Miša Dubljanića.

Izabrane vesti

Pokušao je Gaćinović da trgne svoju ekipu uvođenjem Miloša Ostojića i Lazara Tufegdžića na startu drugog poluvremena, a poslednji aduti su bili Miloš Rošević i Andrija Rajović. Ipak, Golubovi su tokom čitave utakmice imali problema sa organizacijom igre i to se nije promenilo do samog kraja. Surduličani su nastavili u istom ritmu i praktično čekali trenutak da reše pitanje pobednika. To se dogodilo u 90. minutu, kada je po desnom boku probio Dušan Hodžić, a na pravom mestu da centaršut prosledi u mrežu bio Vuk Mitošević.

Iskusnom vezisti Radnika taj pogodak je predstavljaoi pravu nagradu za vrlo kvalitetnu partiju. Tokom svih 90 minuta vodio je glavnu reč u manevru dva tima. Ne samo da je kvalitetno kvario igru Spartaka, već je često dugim loptama gađao svoja krila i otvarao kontranapade Radnika.

SUPERLIGA SRBIJE - 22. KOLO

Subota

Radnički KG - Proleter 0:1 (0:0)

/Mitrović 73/

Radnički Niš - Partizan 0:2 (0:1)

/Rikardo 44, Urošević 84/

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (1:0)

/Pavkov 16, Ohi 76, Dragović 79/

Nedelja

Mladost – TSC 2:0 (1:0)

/Tumbasević 28, 56/

Metalac - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Krajišnik 67/

Kolubara - Voždovac 1:0 (1:0)

/Đuranović 12/

Ponedeljak

Spartak - Radnik 0:2 (0:1

/Lukić 36, Mitošević 90/

15.00: (1,50) Vojvodina (4,20) Napredak (6,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Vuk Mitošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara