Subotica: Tačan spisak šta će raditi tokom Dana državnosti 1Subotički Korzo, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Za vreme predstojećeg državnog praznika Sretenja – Dana državnosti, koji se praznuje 15. i 16. februara, pojedina subotička javna preduzeća i ustanove neće raditi ili će građanima pružati usluge kroz dežurstvo.

Apoteka „Galen pharm“, koja se nalazi u podnožju Gradske kuće, dežuraće 15. i 16. februara, od 0 do 24 časa. Osim nje, radiće i apoteka u Dimitrija Tucovića, na Karađorđevom putu i u Čantaviru, oba dana praznika, od 07.30 do 15.30 časova.

Apoteka na Buvljaku radiće u utorak, od 07.30 do 15.30 časova, a u sredu od 07.30 do 20 časova, dok će apoteka kod Kerske crkve dežurati samo u sredu, od 07.30 do 15.30 časova.

Sve pijace kojima upravlja JKP „Subotičke pijace“ će 15. i 16. februara raditi po prazničnom radnom vremenu, od 6 do 13 časova.

JKP „Parking“ neće naplaćivati parkiranje 15. i 16. februara, a takođe će biti zatvorena blagajna i reklamacije preduzeća. Redovna kontrola i naplata parkinga počeće 17. februara.

Za vreme državnog praznika, JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica neće odvoziti kućno smeće po ustaljenom režimu, osim žutih džakova iz Verušića u utorak i iz Bikova u sredu. Blagajna preduzeća će takođe biti zatvorena za vreme državnog praznika.

Na Sterenje dežuraće jedino pošta na graničnom prelazu „Horgoš“, od 0 do 24 časa, oba dana praznika, dok će glavna pošta u Prvomajskoj ulici raditi samo u sredu, od 7.30 do 14 časova.

Autobusi JP „Subotica-trans“ će saobraćati 15. i 16. februara po redu vožnje za nedelju. Linija Subotica-Beograd-Subotica neće saobraćati za vreme obeležavanja državnog praznika, dok će linija Subotica-Segedin-Subotica saobraćati redovno.

Na liniji Subotica-Novi Sad-Subotica će 15. i 16. februara saobraćati samo polazak u 11:45 časova iz Subotice i u 20 časova iz Novog Sada.

Gradsko klizalište, Sportsko-rekreativni centar „Prozivka“ i Gradski stadion radiće redovno 15. i 16. februara, dok će Stonoteniska hala, Gradsko strelište i tereni u Prvomajskoj ulici biti zatvoreni.

Dežurstvo za sportiste biće obezbeđeno u Hali sportova i na bazenima u Dudovoj šumi. Zoološki vrt na Paliću radiće redovno 15. i 16. februara, od 9 do 16 časova.

Oba dana praznika biće neradni za sve zaposlene u Gradskoj upravi Subotice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari