Vesti

0

Vučić o listi SNS: Mešao sam se samo u izbor prvih 20 kandidata

Autor: IG

Izvor: Beta

Vučić o listi SNS: Mešao sam se samo u izbor prvih 20 kandidata

Izvor: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da se "mešao" u izbor samo prvih 20 kandidata na listi SNS za parlamentarne izbore.

Vučić je kazao da su imena tih kandidata jedina koje je pročitao na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS.

"Molio sam da to tako izgleda a naši odbori predlažu kandidate i dobili smo bez Beograda, 170 imena koje vi morate da prihvatite, pa onda idu koalicioni partneri... To tako funkcioniše u organizacijama demokratske orijentacije, tako funkcioniše kod nas", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle obeležavanja početka radova na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica.

Komentarišući navode da na listi kandidata za parlamentarne izbore neće biti nekih od dugogodišnjih poslanika SNS, Vučić je rekao da pojedinim medijima i opozicionim strankama ne odgovara da govore o tome kako će na listi biti ličnosti poput molekularnog biologa Jelene Begović, matematičara Stojana Radenovića ili doktora Danice Grujičić i Marije Zdravković.

"Jelena Begović je najpriznatiji molekularni biolog u Srbiji, Stojan Radenović je jedan od najcitiranijih matematičara na svetu, on nas drži na Šangajskoj listi, Dana Grujičić je legendarni lekar koji je spasio živote stotina ljudi. Što bi vam odgovaralo da se priča o Mariji Zdravković koja je spasila hiljade života, nego biste da govorite o onome što vi želite", naveo je Vučić.

Upitan za spoljnopolitičke aktivnosti, najavio je da će uskoro posetiti Španiju i Monako.

"Posle decenija tokom kojih nismo imali posete na najvišem nivou sa Španijom, to je od izuzetnog značaja", kazao je predsednik Srbije.

Dodao je da je važna i poseta Monaku, čiji je vladar princ Albert, po Vučićevim rečima, izuzetno ugledna ličnost čiji se glas čuje u Evropi i širom sveta. 

 

Lažu da spremamo batinaše, izmišljaju kao za Jovanjicu

Predsednik države Aleksandar Vičić izjavio je danas da će Srpska napredna stranka (SNS) pobediti na ovim izborima "ubedljivije nego ikad", navodeći da je tim rečima završio i svoje obraćanje na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora stranke, koja je bila zatvorena za javnost.

"Jednom morate da izgubite na izborima, ali šta će biti videćemo 3. aprila na biračkim mestima, ali ne u novinama, u Djilasovim i Šolakovim medijima", rekao je Vučić u Mačvanskom Prnjavoru, komentarišući intervju potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da SNS očekuje poraz i sprema batinaše.

Kako je naveo, "što se tiče batinanja i tih guposti, to vam je kao na nivou onog što su izmislili za Morović, da je droga tamo, ili Jovanjica, to je na tom nivou".

"Kad ne znaju šta da rade onda slažu. Šta ih briga, ne košta ih ništa, lažu i nemaju nikakav problem sa tim. Ne sekiraju se", rekao je Vučić, na obeležavanju početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica, kao delu budućeg puta Ruma-Šabac-Loznica.

 

Trudim se da razgovaram sa ljudima čija reč znači, ne sa onima koji su tu zbog promocije

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zauzet ozbiljnim poslovima i sastancima sa uticajnim ljudima, navodeći da nema vremena da se sastaje sa ljudima koji se politikom bave zbog lične promocije.

"Svakoga dana imam neke proteste i uradio sam mnogo važnih i pametnih stvari jer sam se trudio da razgovaram sa ljudima čija reč nešto znači, a ne sa onima koji su tu zbog sopstvene promocije", rekao je Vučić novinarima upitan da li će se sastati sa ekološkim aktivistima koji od četvrtka uveče kampuju ispred zgrade Predsedništva.

Na obeležavanju početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica, Vučić je kazao da je pogrešio pri donošenju nekih političkih odluka, ali da će o tome govoriti nakon izbora 3. aprila.

"Gorko se kajem zbog svojih političkih grešaka", naveo je on.

Prema njegovim rečima, "vidi" da aktivistima ispred Predsedništva "nije dosadno" i da imaju "jagnjetine, bureka", a da, ukoliko treba da im pošalje čaj ili kafu - uvek bi to uradio.

"Za mene je to da radim za narod u Mačvi, Podrinju i Jadru mnogo važnije nego da nečiju političu sujetu gradim ili političkim sujetama nekakvih samoproklamovanih lidera ispunjavam želje", rekao je Vučić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR