Ex -Yu

U Sloveniji nastavlja padati broj zaraženih

U Sloveniji nastavlja padati broj zaraženih
Foto: DrJohnnySangoquiza/Pixabay/Ilustracija | U Sloveniji nastavlja padati broj zaraženih

LJUBLJANA - U Soveniji danas nastavlja padati broj novih zaraza korona virusom, kao i svih ostalih pokazatelja epidemije, a vlada je najavila da će raspravljati o djelimičnom ublažavanju mjera i prilagođavanju novoj situaciji smirivanja zaraze.

U protekla 24 časa s 1.062 PCR testa i 48.983 brza antigenska testa potvrđena je 3.601 zaraza korona virusom, trenutno je 140.334 aktivne zaraze, što je 4.938 manje slučajeva nego dan ranije, a preminulo je sedam oboljelih, objavio je nacionalni institut za javno zdravlje (NIJZ).

Pad zaraza izražen je i na sedmičnom nivou, a u trendu smirivanja petog talasa epidemije su i ostali epidemijski podaci, prenosi portal Index.

U padu su sedmodnevni prosjek zaraženih u jednom danu koji iznosi 7.310, te 14-dnevna incidencija sa 6.665 potvrđenih zaraza na 100.000 stanovnika. U bolnicama su trenutno 782 kovid-pacijenta, od čega je 133 teže oboljelih na intenzivnim odjeljenjima.

Stanje u broja hospitalizovanih je trenutno stabilno, a vlada će uskoro s epidemiolozima raspravljati o mogućem prilagođavanja dosadašnjih mjera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije