Aleksić: Ujedinjena Srbija će do 15. februara imati formiranu listu za parlamentarne izbore 1foto FoNet Milica Vučković

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će koalicija Ujedinjena Srbija do 15. februara imati formiranu listu za parlamentarne izbore.

„Narednog dana već počinjemo sa izbornim radnjama, prikupljanjem potpisa za listu“, rekao je Aleksić za list Nova i dodao da će biti na prvom mestu na listi ispred Narodne stranke, kao članice koalicije.

„To će biti drugo ili treće mesto na samoj listi, u zavisnosti od toga da li će (predsednik Demokratske stranke Zoran) Lutovac odlučiti da li će da bude kandidat za poslanika. Ukoliko on, kao lider DS, odluči da bude poslanik, on će biti drugi, a ja ću biti treći. A ako ne, onda ću biti drugi iza Marainke Tepić“, naveo je AleksIć .

Prema njegovim rečima, njih troje će u najvećoj meri predvoditi kampanju parlamentarne liste Ujedinjene Srbije.

Aleksić je istako da je cilj koalicije Ujedinjena Srbija pravedna država, koja podrazumeva, između ostalog, lustraciju i privođenje pravdi onih koji su se ogrešili o zakone.

„Oni se boje privođenja pravdi, a to će biti jedan od zadataka naše koalicije – pravdena Srbija. To podrazumeva lustraciju, oduzimanje nelegalno stečene imovine i nultu toleranciju kad je u pitanju korupcija. Mi želimo zemlju u kojoj će zaživeti ekonomski patriotizam i gde će u fokusu biti poljoprivrednici i domaći preduzetnici“, rekao je Aleksić.

On je naveo da opozicija ulazi u potpuno neravnopravnu izbornu trku i da to čini svesno, jer je „situacija alarmantna“, napomenuvši da je vlast svesna da gubi moć i da ne želi da to prizna, već se igra sa državom i narodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari