Odel Bekam (Foto: AFP)
Odel Bekam (Foto: AFP)

Noć koju Odel Bekam nikada neće zaboraviti

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.02.22. | 05:00

Neverovatno je šta je sve proživeo iskusni vajd risiver tokom borbe za trofej Vinsa Lombardija

Los Anđeles Remsi su na NFL tronu. Slavili su u 56. Superboulu posle velike borbe sa Sinsinati Bengalsima i domogli se drugog šampionskog trofeja u istoriji franšize, prvog od kako su se preselili u Holivud. Susret je obeležio i jedan od najpopularnijih igrača u istoriji američkog fudbala Odel Bekam Džunior, koji je u 30. godini došao do prvog prstena. Na putu do njega proživeo je pravi rolerkoster emocija...

Stigao je Bekam u Grad anđela u drugom delu NFL sezone. Prevremeno je okočnao razočaravajuću epizodu u Klivlend Braunsima i kao slobodan igrač potpisao jednogodišnji ugovor sa Remsima težak 4.250.000 dolara. U Ohaju je uhvatio samo 17 pasova za 232 jarde na šest upisanih nastupa, pa je rastanak bio logičan. Birao je između Remsa i Grin Bej Pekersa - sada je jasno da je napravio pravi izbor.

Izabrane vesti

Iako godinama važi za jednog od najboljih igrača u NFL, dugo se mučio sa povredama, pa je prelaskom u redove ambicioznog tima iz Los Anđelesa pokazao želju da svima dokaže da je šampionski materijal i da zaslužuje mesto u Kući slavnih, jer se i pored istorijskih brojki to dovodilo u pitanje posle silnih pehova i loših izdanja u dresu Braunsa. Napravio je večeras veliki korak ka NFL večnosti.

Sa stilom je došao na 56. Superboul - u dijamantskim kopačkama vrednim 200.000 dolara. Izradio ih je posebno za ovu priliku, a iako su najskuplje u istoriji NFL finala, nije ih nosio tokom utakmice, već samo tokom zagrevanja. Čisto da i na taj način ostavi potpis na borbu za trofej Vinsa Lombardija.

Sjajno je počeo meč. Uhvatio prvi tačdaun na utakmici sa Bengalsima (17 jardi). Delvao je vrlo motivisano, spremno da se u prvom Superbolu domogne i prstena. A onda se našao u košmaru. Sredinom druge četvrtine mu je klecnulo koleno, završio je na zemlji sa bolnom grimasom na licu i postalo je prilično jasno da je za njega utakmica završena, posebno jer povreda nije izazvana kontaktom. Otišao je u svlačionicu, a sredinom drugog poluvremena su Remsi dobili loše vesti - Bekam nije bio u stanju da se vrati na teren...


Vratio se na klupu, u suzama. U neverici je gledao svoje saigrače kako pokušavaju da istope zaostatak. Ušlo se u dramatičnu završnicu, letele su žute zastavice, da bi na 85 sekundi do kraja Kuper Kap uhvatio tačdaun posle pasa Metju Steforda i preokrenuo rezultat - tim iz Los Anđelesa poveo je sa 23:20. Bengalsi su uprskali poslednji napad na meču i počelo je veliko slavlje na Sofaj stadionu.

Bekam je ostavio trag u borbi za trofej osvajanjem prvog tačdauna na meču, s ozbirom kako je igrao bio je u startu jedan od glavnih kandidata za MVP priznanje. Povreda je učinila svoje, ali je veče za pamćenje imalo "hepi end" zahvaljujući njegovim saigračima. Ostaje da se vidi koliko je ozbiljna povreda kolena, ali Odel Bekam Džunior će večeras sigurno slaviti.



tagovi

NFLLos Anđeles Remsodel bekam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara