');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

URA: Konsultacije o formiranju Vlade Crne Gore idu u dobrom smeru i biće nastavljene sutra

Konsultacije povodom formiranja manjinske Vlade u Crnoj Gori idu u dobrom smeru i biće nastavljene sutra, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Mileta Radovanić, generalni sekretar GP URA Foto: RTCG / screenshot
Mileta Radovanić, generalni sekretar GP URA

Slede, kako su najavili iz URA, razgovori o strukturi i kadrovskim rešenjima.

"Ne bih licitirao s imenima, naravno da postoji određeni kostur, ali konsultacije za sada idu u dobrom smeru, sve ono što smo zamislili i što smo želeli se polako postiže", kaže Mileta Radovanić, generalni sekretar GP URA, prenosi RTCG.

Dok se u URA spremaju za nastavak razgovora, u Demokratskom frontu (DF) razmišljaju kako da spreče, kažu, izdaju izborne volje građana.

Najavljuju intenzivnije aktivnosti koje imaju za cilj blokadu države.

"Čelnici DF-a obavljaju razgovore sa predsednicima opštinskih odobra našeg saveza kako bi ova akcija urazumila sve one koji su planirali da sklope izdajnički aranžman s DPS-om. Istovremeno, upozoravamo sve one, koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje, da alibi za svoju izdaju ne traže u sramnim podmetačinama o DF-u koje se ovih dana plasiraju na stranačkim kružocima naših, još uvek, koalicionih partnera iz parlamentarne većine", saopšteno je danas iz DF-a.

U URA smatraju da će se, uprkos najavi DF-a, manjinska vlada formirati.

Potrebna je, kako kažu, deblokada institucija sistema i kompromis.

"Mi smo za deblokadu. Mislim da je građanima dosta blokada, dosta opstrukcija, želimo da pokrenemo dijalog da pomirimo konačno Crnu Goru", ističe Radovanić.

Pročitajte još

Povodom saopštenja DF-a oglasili su se iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Tvrde da je Front od 30. avgusta 2020. glumio kako bi bio podoban parlamentarnoj većini.

"Sada se, polako, oslobađaju okova i vraćaju na dokazan teren - nacionalizma, služenja rusko-srpskim interesima, antisistemskom delovanju i destrukciji sistema", naveo je na Tviteru portparol i poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

U susret nastavku konsultacija, iz SDP-a su za agenciju MINA kazali da neće podržati programske ciljeve vlade među kojima bi bili potpisivanje Temeljnog ugovora, popis stanovništva i inicijativa Otvoreni Balkan.

Iz Ujedinjene Crne Gore poručili da se iz političke krize može izaći samo zajednički i s jedinstvenom strategijom, kako se ne bi dogodio istorijski poraz od kojeg se skorije ne bi oporavilo ni potomstvo.