Masimilijano Alegri (Foto: Reuters)
Masimilijano Alegri (Foto: Reuters)

Alegri: Inter bolji od Juventusa, osvojiće titulu, da smo skupili još četiri boda bilo bi zabavno

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 00:16

Italijanski stručnjak isključio Bjankonere iz trke za titulu posle remija sa Atalantom

Fudbaleri Juventusa su pogotkom Danila u sudijskoj nadoknadi izvukli bod u duelu sa Atalantom u Bergamu (1:1). Posle 25 odigranih mečeva četvrti su na tabeli Serije A sa devet bodova manje od vodećeg Milana. Trener Masimilijano Alegri je zadovoljan ishodom poslednjeg susreta, iako je njegova ekipa bila na pragu poraza. Istakao je ipak da je tim iz Torina "zvanično ispao iz trke za titulu" i smatra Inter favoritom za skudeto (drugi sa bodom i utakmicom manje od gradskog rivala).

Ruslan Malinovski je na sjajan način zatresao mrežu Bjankonera u 76. minutu susreta i tako im prekinuo niz od 381 minuta bez primljenog gola. Do kraja je ipak Danilo uspeo da izvuče vredan bod za Alegrijevu ekipu i tako je sačuva ispred Boginje u borbi za mesta u Ligi šampiona (dva boda i utakmica više).

Izabrane vesti

"Bilo bi zaista razočaravajuće da smo izgubili utakmicu koju smo odigrali jako dobro. Pravili smo greške u egzekuciji i kod završnog pasa, proživeli tri minuta terora u finišu prvog poluvremena kada smo jeftino prodali loptu i dozvolili im kontru, da bi nas De Liht dva puta spasao. Drugo poluvreme je bilo bolje i paradoksalno kada je trebalo da povedemo, izveli smo jedan loš pas, Atalanta je istrčala kontru i Malinovski je iznudio slobodan udarac. Bio je to nesvakidašnji pogodak, a onda je Danilo izjednačio", rekao je Alegri na konferenciji za medije posle utakmice.

Na kraju je zadovoljan bodom, koji je omogućio Staroj dami da ostane neporažena i na šestom vezanom susretu (oba takmičenja).

"Atalanta je bila veoma agresivna, pa smo morali brzo da delamo sa loptom. Utakmica je bila veoma interesantna, gubili smo 1:0 i rizikovali smo da doživimo poraz, ali na kraju smo došli do važnog boda. Želeli smo pobedu, ali Atalanta je bila jaka i srećni smo što smo nastavili niz nepobedivosti".

Prema njegovom mišljenju, Juve ni ove sezone neće osvojiti titulu.

"To je bilo jasno i pre ove utakmice. Morali smo previše bodova da nadoknadimo u trci sa još tri tima. Trudimo se da napredujemo i bolje koristimo prilike. U tom segmentu moramo da budemo bolji".

Inter je prvi favorit, iako trenutno zaostaje za Milanom.

"Mislim da u poslednjih 10-12 godina najbolja odbrana lige nije osvojila titulu samo jednom sa Mauriciom Sarijem. Rekao sam u septembru da će je Inter osvojiti. Verujem i dalje da ima najbolji tim, uz svo poštovanje prema Milanu i Napoliju. Trenutno je Inter bolji od Juventusa. Izgubili smo previše bodova na startu sezone. Da smo osvojili još samo četiri, bilo bi zabavno, ali tako je, kako je", zaključio je Masimilijano Alegri.


tagovi

Masimilijano AlegriJuventusInterSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara