Idealna petorka
Idealna petorka

Anderson MVP turnira, Crvendakić u idealnoj petorci

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.02.22. | 23:46

Srpske igračice dobile i individualna priznanja

Ostvarile su tri pobede na kvalifikacionom turniru, obezbedile kartu za Svetsko prvenstvo i sasvim logično zaslužile individualne nagrade. Dve Srpkinje su zauzele mesto u idealnoj petorci, a jedna je od njih je dobila MVP priznanje. U pitanju je Ivon Anderson, koja je na sve tri utakmice Srbije bila glavna pokretačka snaga. A društvo u najboljoj postavi joj pravi Aleksandra Crvendakić.

Anderson je na prvom susretu sa Južnom Korejom postigla 13 poena i zabeležila devet skokova. Posebno motivisana je bila protiv Australije kada je u presudnoj pobedi za odlazak na Svetsko prvenstvo učestvovala sa 30 poena i šest uhvaćenih lopti za 35 minuta. Večeras je ponovo znala kada treba da preuzme odgovornost, ubacila je ukupno 25 poena uz šest uspešnih dodavanja.

Izabrane vesti

Aleksandra Crvendakić je protiv Brazila postigla osam poena, a dan ranije na okršaju sa Australijom 12 poena, četiri skoka i tri asistencije. Korejke je počastila sa osam poena, uz osam skokova.

Pored Anderson i Crvendakić, mesto u idealnoj postavi su zauzele i Sami Vitkomb (Australija), Kamila Silva (Brazil) i Jisu Park (J.Koreja).




tagovi

Aleksandra CrvendakićIvon Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara