KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Šuster-mat“ nemoćnim Milanovčanima

Na prilično lak i ubedljiv način odbojkaši Radničkog došli su do svoje jedanaeste pobede u BPŠ Superligi Srbije. Predvođeni raspoloženim kapitenom Aleksom Matićem, Kragujevčani su u svom „SBB Jezeru“ deklasirali ekipu Takova iz Gornjeg Milanovca sa maksimalnih 3:0 u setovima – 25:15, 25:13, 25:15.

Foto: SPD Radnički

Poučeni iskustvom sa prethodnog gostovanja u hali „Breza“ kraj Despotovice, izabranici trenera Željka Bulatovića očekivali su znatno jači otpor Milanovčana, koji su u Kragujevac stigli pucajući od samopouzdanja nakon serije od tri uzastopna trijumfa. Na kraju se ispostavilo da su u Radničkom pomalo precenili kvalitet svog rivala, koji ni u jednom momentu tokom večerašnje utakmice nije uspeo da parira snazi kragujevačkog tima.

Krenuli su domaći silovito i već polovinom prvog seta stekli su solidnu prednost od sedam poena razlike (13:6). Nisu Šumadinci spuštali nogu sa gasa, već su nastavili da uvećavaju vođstvo sve do konačnih 25:15.

Još lakše su odbojkaši Radničkog rešili drugi set u svoju korist. Milanovčani nisu imali rešenja za sjajan blok Kragujevčana u ovoj deonici, kao ni za raspoloženog Aleksu Matića, koji je od samog početka meča „bombardovao“ goste ubojitim smečevima sa krajeva mreže. Na kraju drugog seta rezultat je glasio 25:13 u korist domaćina.

Nije Željko Bulatović dopustio svojim igračima bilo kakav vid opuštanja u trećem setu, tako da je i ovaj period igre pripao Kragujevčanima – 25:15.

Apsolutno centralna figura večerašnjeg susreta bio je kapiten Radničkog Aleksa Matić sa 20 osvojenih poena. Mladi korektor je imao procenat realizacije napada od 56 odsto (27-15), a uspeo je da zabeleži i četiri uspešna bloka i jedan as. Iranac Amir Tukte i iskusni Mirko Radević sakupili su po 9 poena, a Davide Kovač 8.

U ekipi Metalca prednjačili su Milan Krstić sa 12 i Milivoje Ćorić sa 8 osvojenih poena.

Odbojkaši Radničkog se dva kola pre kraja regularnog dela takmičenja u BPŠ Superligi Srbije nalaze na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele sa skorom od 11 pobeda i 5 poraza, odnosno 31 osvojenim bodom.

Kragujevčane u narednom kolu očekuje gostovanje aktuelnom šampionu Srbije novosadskoj Vojvodini, dok će u poslednjoj utakmici pred početak plej-ofa ugostiti beogradski Partizan.

RADNIČKI – TAKOVO 3:0 (25:15, 25:13, 25:15)

KRAGUJEVAC

Dvorana: „SBB Jezero“.
Gledalaca: 300.
Sudije: Z. Radovanović, V. Stojanac.
Trajanje meča: 62 minuta.

RADNIČKI: Pantović (libero 1), Koprivica 7 (1 blk), Rikardo Kalvo 6 (4 blk, 1 as), Matić 20 (4 blk, 1 as), Radević 9 (2 blk, 1 as), Kovač 8 (1 as, 1 blk), Tukte 9 (2 blk, 1 as). Nisu igrali: Antić, Ivanković, Vidović (libero 2), Vukmirović, Milutinović i Majstorović. Trener: Željko Bulatović.

TAKOVO: Ćorić 8 (4 blk), Jestorović, Gavrilović 2, Polomac, Babkov 2, Petrović (libero 2), Ilić, Aleksić, Ivanović, Krstić 12, Pantić 3 (1 blk), Moćić (libero 1). Trener: Miloš Ignjatović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!