Federiko Karizo (u sredini) u dresu Sero Portenja (©AFP)
Federiko Karizo (u sredini) u dresu Sero Portenja (©AFP)

Penjarol vakcinisao najveće zimsko pojačanje, ali noćas mora bez Argentinca

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 23:05

Federiko Karizo je u obavezi da provede sedam dana u karantinu, tako da će da propusti utakmicu sa Defensor Sportingom, u noći između nedelje i ponedeljka (23.55) u 2. kolu Aperture Urugvaja

Aktuelni šampion Urugvaja, Penjarol, predstavio je u subotu svoje najveće zimsko pojačanje. Ugovor je do kraja godine potpisao argentinski fudbaler Federiko Pači Karizo, nekadašnje krilo Boke Juniors, Kruz Azula i Sero Portenja. Ovaj 30-godišnjak ipak neće moći da debituje odmah noćas, protiv Defensor Sportinga (23.55 časova) u 2. kolu Aperture, zbog protokola u ovoj južnoameričkoj državi.

Naime, svako ko dođe iz inostranstva, mora prvo da provede nedelju dana u karantinu, pa se zatim testira na virus korona. Tek ukoliko tada bude negativan, Karizo će moći da se priključi novim saigračima.

Izabrane vesti

Uz to, Penjarol je imao jedan poseban zahtev, zbog kojeg su verovatno pregovori i trajali tako dugo. Naime, trofejni urugvajski klub zahteva od svih svojih fudbalera da budu vakcinisani protiv korona virusa. Problem je nastao u tome što se Karizo nije vakcinisao i to se verovatno ne bi ni promenilo, da Penjarol nije insistirao. Naposletku, Argentinac se predao i prva stvar koju je uradio po potpisivanju ugovora u subotu bila je da primi prvu dozu vakcine.

Pači Karizo je izuzetno cenjen fudbaler u Južnoj Americi, a u prilog njegovim kvalitetima govore i trofeji. Dva puta je sa Bokom Juniors bio šampion Argentine, a potom je sa Sero Portenjom osvojio i Aperturu i Klausuru u Paragvaju. Karizu je ugovor sa Paragvajcima istekao poslednjeg dana 2021. godine, pa je bio slobodan u izboru sredine. Na kraju je odabrao šampiona Urugvaja.

Penjarolu će i te kako dobro da dođe. Pogotovo posle početka nove sezone, koji baš i nije išao po planu. U 1. kolu Aperture bolji od žuto-crnih bio je Feniks, sa 1:0.

23.55: (1,38) Penjarol (4,30) Defensor Sporting (8,00)

Prethodno se Penjarol nije dobro pokazao ni u Superkupu Urugvaja. Uspeo je da dođe do trofeja, pobedio je Plaza Koloniju posle produžetaka sa 1:0, autogolom Ajale. Ipak, sama igra nije bila na nivou na kom se očekivalo.

Pre Kariza, žuto-crnu opremu je zadužilo još šest fudbalera. Nova pojačanja za ovu sezonu su Ramos Arijas, Lukas Vijatri, Brajan Oliveira, Matijas Agiregaraj, Ernan Menose i Fakundo Bonifaci.

Defensor Sporting, noćašnji rival Penjarola je povratnik u Primeru. Prošle sezone je trijumfovao u finalu Segunde, savladao je Rasing iz Montevidea sa ukupnih 3:0. Ipak, u eliti nije krenuo dobro, izgubio je u 1. kolu od Liverpula iz Montevidea sa 3:0.

Defensor i Penjarol su se poslednji put sastali u januaru 2021. godine. Zanimljivo, poslednja tri okršaja ova dva tima su pripala Defensoru, svaki put sa po 2:1.

URUGVAJ 1 (APERTURA) – 2. KOLO

Subota

Montevideo Siti – Feniks 1:2 (1:1)

/Gerero Martinez 44 – Barboza 40, Estojanof 60/

Plaza Kolonija – River Plejt Montevideo 0:1 (0:0)

/Montijel 67/

Nedelja

Rentistas – Nasional 0:4 (0:1)

/Karbaljo 45, Monzeljo 68, Okampo 71, Gabrijel 82ag/

Liverpul Montevideo – Albion 4:0 (0:0)

/Dijaz 51, Vesino 56, Karnijero 72, Medina 85/

Boston River – Serito U TOKU

23.55: (1,38) Penjarol (4,30) Defensor Sporting (8,00)

Ponedeljak

23.15: (2,35) Vonderers (3,10) Sero Largo (3,00)

Utorak

01.30: (2,75) Maldonado (3,00) Danubio (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Urugvaj 1PenjarolDefensor Sporting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara