Ludi derbi Barselone: Otpisani Luk De Jong ukrao Espanjolu istoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 23:03

Domaćin vodio, ali u šestom minutu nadokande De Jong postavio konačan rezultat – 2:2

Bio je 21. februar 2009. godine. Tada veteran španskog fudbala Ivan De La Penja napravio je šou na Kamp Nou i golovima u 50 i 55. minutu doneo Espanjolu veliku pobedu nad Barselonom. Ni slutili nisu navijači manjeg kluba iz glavnog grada Katalonije da će to biti početak istorijskog ponižavanja. Znao je Espanjol da pomrsi Barseloni račune u Kupu Kralja, i slabo prestižnom Kupu Katalonije. Ali u prvenstvu Barselona je bila beskrupolozna. Iz meča u meč stavljala je do znanja Espanjolu ko je glavni igrač u gradu.

Sve do ove večeri, kada su se stvorili svi preduslovi da Espanjol prekine istorijsko ponižavanje, i prvi put posle 15 godina dobije velikog rivala na svom bunjištu. Imao je Espanjol vođstvo od 2:1 trebalo je samo da izdrži još jedan napad. Ali – nije. Barselona je u tom šestom minutu sudijske nadokande uradila jedino ono što je mogla. Centrirao je Adama Traore, a Luk De Jong četvrtim golom u sezoni doneo Barseloni bod – 2:2.

Izabrane vesti

Za kraj ludog derbija Barselone. Utakmica koja je imala dozu dramatike u finišu je doživela kulminaciju. Na veliku nesreću navijača domaćeg tima koji su verovali da je došao taj dan.

Sve je slutilo na staru priču. Posebno što je Barselona, posle prošlonedeljnog trijumfa nad Atletikom, odisala samopouzdanjem. Imala je i rano vođstvo u režiji Pedrija na asistenciju Đordi Albe. Kao da će Ćavi sa Adama Traoreom dobio opciju više u napadu. Barsino pojačanje je opet demonstriralo brzinu, lepo sarađivao sa Gavijem i Pederijem. Imao je Traore veliki promet, ali malu zaradu. Promašio je nekoliko kolosalnih prilika Adama Traore i dao veštačko disanje Espanjolu.

Daleko od toga da je Espanjol bio inferioran. Imao je dobre trenutke. Nije gubio glavu posle vodećeg gola Barselone, već je strpljivo čekao priliku. Došla je zahvaljujući majstorstvu Serhija Dardera.

Kakav je to samo šut bio. Namestio se iskusni vezista na levu nogu i potom savršeno precizno gađao dalji ugao Barsinog gola. Ništa tu nije mogao Ter Štegen.

Minijatura Dardera bila je samo uvod u ludo drugo poluvreme. Bilo je svega, posebno pred mrežom domaćina. Imao je Espanjol sreće nekoliko puta, VAR je poništio pogodak Gavija. I opet je domaćin strpljivo čekao šansu. Strelac prvog gola Darder je krajičkom oka video očajno kretanje Erika Garsije, koja je zaboravio da napravi ofsajd zamku. I ne samo to: Garsija je dozvolio da loše proceni let lopte i pokloni zicer Raul De Tomasu. Bivši napadač Real Madrida nije mogao da pogreši, na opšte oduševljenje domaće publilke.

Pokušao je Ćavi uvođenjem Gonzalaesa i Dembelea da promeni situaciju na terenu. Imala je Blaugrana nekoliko šansi, međutim sve se promenilo ulaskom Luke De Jonga. Gađali su ga Barsini igrači, ali ga je u glavu pogodio Adama Traore u šestom minutu nadokande. Za nevericu navijača Espanjola.

PRIMERA – 24. KOLO

Petak

Sevilja - Elče 2:0 (0:0)

/Papu Gomez 70, Mir 76/

Subota

Kadiz - Selta 0:0

Viljareal - Real M. 0:0

Rajo Valjekano - Osasuna 0:3 (0:2)

/Monkajola 8, R. Garsija 40, K. Garsija 90+3/

Atletiko Madrid - Hetafe 4:3 (3:3)

/Korea 20, 45+4, Kunja 27, Ermoso 89 - Majoral 30, Enes Unal 37pen, 42pen/

Nedelja

Alaves - Valensija 2:1 (1:0)

/Loum 14, Hoselu 76p - Guedes 62p/

Levante - Betis 2:4 (1:3)

/Gomez 43, 47 – Fekir 14, 49, Gonzalez 29, Karvaljo 42/

Sosijedad - Granada 2:0 (1:0)

/Ojarzabal 36pen, Rafinja 74/

Espanjol - Barselona 2:2 (1:1)

/Darder 40, Raul De Tomas 62 - Pedri 2, De Jong 90+6/

Ponedeljak

21.00: (3,45) Majorka (3,05) Bilbao (2,45)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Luk de JongRaul de TomasAdama TraoreĆaviGaviPedri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara