Novi Sad na Dan zaljubljenih: Mnogo lepih događaja, isplanirajte dan uz našu pomoć

Ponedeljak pred nama je po mnogo čemu poseban.
Novi Sad na Dan zaljubljenih: Mnogo lepih događaja, isplanirajte dan uz našu pomoć
Foto: 021.rs

Tačno je polovina najkraćeg meseca u godini, nekima je Sveti Trifun, a mnogima je Dan zaljubljenih, povod za romantičnu večeru ili šetnju.

Takođe, mnogima je produženi vikend budući da se u utorak i sredu obeležava državni praznik.

Svima nama dospeva prva rata poreza na imovinu, ali nećemo sad mračiti. Nema ni zašto jer nas u ponedeljak očekuje prijatan, svež dan.
 
Vreme
 
Jutro će biti u znaku prave zime. Najniža temperatura biće -2 stepena Celzijusa i treba to shvatiti ozbiljno. Do kraja dana će biti najviše 12 stepeni, ali poprilično oblačnih i vetrovitih, što zna da pojača subjektivni osećaj hladnoće.
 
Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja i razdražljivost. UV indeks biće nizak, ali nije loše uvek sa sobom imati naočare za sunce.
 
Dobro je znati i...
 
Deo grada sutra neće imati vode zbog najavljenih radova. Bez vode će od 8 do 16 časova biti ulice Braće Krkljuš, Tone Hadžića, Braće Grulović, Aranj Janoša i Cara Dušana (od Braće Lučić do Aranj Janoša).
 
Takođe, pojedine ulice neko vreme neće imati struju. To su Bulevar Patrijarha Pavla 111, 105 i 113 od 9:30 do 12:30 časova, kao i Ložionička mreža 39-43, Svetozara Ćorovića i Ive Ćipika od 8 do 14 časova.
 
Gde ići?
 
Pripremite se za mnoštvo događaja sa tematikom Dana zaljubljenih. Zaljubljeni parovi koji vole sport u ponedeljak mogu besplatno da gledaju meč Voše i Napretka na stadionu Vojvodine. Utakmica počinje u 15 časova, a nije potrebno da prethodno pokupite karte.
 
Ciklus filmova na temu dualnosti na filmu počinje u ponedeljak i trajaće sve do srede u Omladinskom centru CK13. Svi filmovi će početi u 17:30 časova, a ulaz na sve projekcije je besplatan. U ponedeljak je projekcija "Persone" režisera Ingmara Bergmana.
 
Na Spensu je u toku izložba kojom se predstavlja urbanistički razvoj Novog Sada pod nazivom "Novi Sad – Moderan grad". Izložba će biti smeštena u holu broj 8 (ulaz iz pravca Radničke ulice) do 26. februara.
 
Još jedna izložba je upravo otvorena, a to je "Dnevnici seoba: zapisi o novosadskim porodicama", koju možete da pogledate u galeriji Prometej (Svetozara Miletića 16).
 
ABBA Real Tribute Band posle dugo vremena vraća se u Gerila bar - i to na Dan zaljubljenih. Start je u 22 časa.
 
Kafe restoran Bezza pripremio je dobru klopu i tamburaše za Dan zaljubljenih. Obavezno rezervišite svoja mesta.
 
Akshani Project u ponedeljak je u Klubu advokata Vojvodine. Upad je 300 dinara, a početak je u 21 čas.
 
Besplatna filmska projekcija očekuje vas i u kafe knjižari Zenit. U 19.30 počinje projekcija filma Konformist.
 
U KC Lab će DJ Strana Muzika puštati specijalnu listu za Dan zaljubljenih, a DJ Vanjanja će biti u Lazinom Teletu sa svojom "party" ponudom.
 
U kafeu Opera u ponedeljak nastupa novosadski rok bend Amajlija. Početak je u 19 časova, a ulaznice možete da kupite u Gigstixu.
 
Kokteli ljubavi čekaju vas u kafeu Kokomo na Trgu slobode, a veče startuje u 19 časova.
 
Fenomenalna Mirjana Karanović u ponedeljak priređuje svoje drugo izvođenje monodrame "Petrijin venac" u Srpskom narodnom pozorištu. Počinje u 20 časova.

Ukoliko ste propustili...

U Novom Sadu manje od 200 novoobolelih od kovida

Mitrović povodom ubistva Blekija: Beskućnici postali poput predmeta, pa neki iskaljuju bes na njima

  • Drns

    15.02.2022 02:19
    Još jedan u nizu
    Trgovački praznik
  • Ja

    14.02.2022 13:21
    Toliko je mržnje i zlobe u ovom gradu, svuda oko nas, dan ljubavi bi trebalo da bude malo češće. Pogledajte oko sebe, u realnom životu, na ulici, u okolini, u komentarima na društvenim mrežama,... koliko je ljubav zapostavljena i zanemarena
  • Svaki

    14.02.2022 10:07
    Put
    Kada igra Voša, meni je dan zaljubljenih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti