MA, KAKVI PARTIZAN I ZVEZDA?! Nikada ne bi pogodili da je ovaj srpski ŠESTOLIGAŠ imao najbolji prelazni rok! VIDEO
Foto: FK Miljakovac

majstori

MA, KAKVI PARTIZAN I ZVEZDA?! Nikada ne bi pogodili da je ovaj srpski ŠESTOLIGAŠ imao najbolji prelazni rok! VIDEO

Fudbal -

Zimski prelazni rok u srpskom fudbalu doneo je brojne promene, a ko se najbolje snašao na transfer tržištu?

Bez ulaska u ozbiljniju analizu ko je i koliko potrošio za kakvog igrača, a koliko je zaradio na prodajama, moramo da istaknemo jednog srpskog niželigaša, FK Miljakovac, klub koji postoji od leta 2020. godine, a koji se trenutno priprema za nastavak prve takmičarske sezone otkako je osnovan.

U pitanju je projekat čiji je idejni tvorac Jovan Simić, nekadašnji fudbalski radnik i čovek koji je poznat po humnanitarnom radu. Njegova ideja je bila da spoji lokalni patriotizam, ljubav prema ovom sportu i humanost, a za sada deluje da je uradio odličan posao uz pomoć prijatelja i ljudi iz ovog zelenog dela Beograda.

Prvi deo prve sezone Miljakovac je završio na 12. mestu Međuopštinske lige grupe A (šesti rang takmičenja u Srbiji) sa 10 bodova, a ideja je da se ekipa pripremi za narednu sezonu i već tada napadne plasman u viši rang.

Nedavno su se iz kluba na društvenim mrežama pohvalili odličnim prelaznim rokom. Za klub će u drugom delu sezone između ostalih igrati Luka Manić i Ilija Petković.

Manić je predstavljen kao najzvučnije pojačanje. Radi se o momku rođenom 2002. godine koji je prošao omladinsku školu Partizana i igra na poziciji desnog beka, dok je Petković fudbaler veznog reda koji je kao mlad fudbal "učio" u Radu, a kasnije je igrao za Grafičar i Palić.

Petković je na svom debiju postigao prvenac, a pored njega u strelce su se na istoj utakmici upisali i Uroš Vukmirović kao i Stefan Dimitrov koji su takođe postali članovi Miljakovca ove zime.

Oni su bili strelci na prijateljskoj utakmici protiv Podunavca koja je završena rezultatom 3:3.

Definitivno je "Radnička klasa", kako sebe nazivaju u Miljakovcu, odradila odličan posao. Bez potrošenog dinara (pretpostavljamo da je tako) dobili su ozbiljna pojačanja, barem je takav prvi utisak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track