Читај ми!

Dončić posle 51 poena ubacio 45, Džejms promašio šuteve za pobedu protiv Voriorsa

U noći između subote i nedelje odigrano je 10 utakmica u NBA ligi – Nikola Jokić još je jednom pokazao zašto je aktuelni MVP, ali ostali srpski igrači nisu bili previše raspoloženi. Aleksej Pokuševski je učestvovao u porazu svoje Oklahome, Nemanja Bjelica je bio deo tima Golden Stejta koji je pobedio Los Anđeles lejkerse, ali uz minimalan učinak, dok Boban Marjanović ponovo nije dobio priliku u dresu Dalasa.

Marjanović je, međutim, ponovo svedočio sjajnoj partiji Luke Dončića u porazu Meveriksa od Los Anđeles klipersa - 99:97.

Slovenački superstar je, nakon rekorda karijere i 51 poena pre dve noći protiv istog protivnika, sada postigao 45 i bio najbolji pojedinac utakmice.

Dončić je šutirao 15/33, pogodio šest trojki iz 13 pokušaja, imao čak 15 skokova i osam asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Klipersi su se revanširali za taj poraz najviše zahvaljujući Redžiju Džeksonu koji je meč završio sa 24 poena, tri više od Mena.

Dalas je petoplasirana ekipa Zapadne konferencije sa 33 pobede i 24 poraza, dok su Klipersi tri mesta niže sa učinkom 28-30.

Aleksej Pokuševski igra sasvim solidno, ali mu je teško da u kontinuitetu bude na visokom nivou, što se videlo protiv Čikaga. Bulsi su bili bolji od Tandera rezultatom 106:101, a Pokuševski je nakon tri odlične utakmice sada imao jednocifren učinak.

Na terenu je proveo 15 minuta i za to vreme zabeležio sedam poena, četiri skoka i čak tri blokade.

Dort je u redovima Oklahome bio najbolji sa 31 poenom, ali to nije bilo dovoljno za raspoložene "bikove".

Demar Derozan nastavio je sezonu života (38 poena, šest skokova i pet asistencija), dok je Nikola Vučević dominirao pod obručima sa 31 poenom i 15 uhvaćenih lopti.

Čikago je, kao nekada, u vrhu Istoka, trenutno je drugi (36-21), a Oklahoma jedna od dve najlošije ekipe na Zapadu.

Treći Srbin koji je bio na parketima najjače lige sveta jeste Nemanja Bjelica, ali on gubi i ono malo mesta koje je imao na početku. Njegov Golden Stejt je u derbiju savladao Lejkerse 117:115, u duelu u kojem je Lebron Džejms promašio šuteve za pobedu.

Voriorsi su pogotkom Stefa Karija otišli na 117:114, "kralj" je prvo promašio zicer, pa trojku, a onda i posle slobodnih bacanja nije uspeo da izvuče produžetak.

Džejms je meč završio sa 26 poena, 15 skokova i osam asistencija, a pratio ga je Rasel Vestbruk sa 19.

Spomenuti Kari pogodio je samo jednu trojku i završio sa 24 poena, Klej Tompson je bio najefikasniji sa 33, dok je Bjelica u igri proveo tek nešto više od 11 minuta.

Srpski reprezentativac je za to vreme zabeležio jedan poen, dva skoka i tri asistencije.

"Ratnici" su i dalje drugi iza Finiksa sa 42 pobede i 15 poraza, dok su Lejkersi tek devet i boriće se da ostanu na mestu koje vodi u plej-in turnir.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво