Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mihajlović u neverici: Ovakav penal nisam video za 40 godina karijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.02.22. | 00:19

"Kada igrate balet, to može da bude penal, ali u fudbalu - ne", rekao je srpski stručnjak

Vratio se Siniša Mihajlović ove subote još jednom na mesto uspeha. Ipak, jučerašnje gostovanje Laciju neće mu ostati u lepo sećanju. Ne toliko zbog ubedljivog poraza (0:3), već zbog penala koji je najavio neuspeh Bolonje u Rimu.

Štoper gostiju Adama Sumaoro je krenuo u iznošenje lopte iz svog šesnaesterca, Matija Zakanji podigao ruku u nameri da ga zaustavi, samo da bi letošnje pojačanje Lacija palo kao pokošeno, a glavni arbitar Marko Pičinini dosudio jedanaesterac. Takav, tvrdi Mihajlović, nije video u svojoj karijeri.

Izabrane vesti

"Za četrdeset godina svoje karijere nisam video ovakav penal. Kada igrate balet to može da bude penal, ali u fudbalu – ne", rekao je srpski stručnjak na konferenciji posle meča.

Priznaje međutim trener Bolonje da njegov tim nije odigrao na željenom nivou.

"Generalno nismo bili dobri. Možete da se plašite poraza, ali vam je potrebno dosta hrabrosti da biste pobedili. Promašili smo mnogo pasova. Igrači veruju da su dali maksimum koji u ovom trenutku mogu da pruže, postoje trenuci u sezoni koji su na psihičkom nivou znatno teži."

Kada je već spomenuo hrabrost, italijanski novinari su ga upitali da li je možda mogao da bude hrabriji, s obzirom na to da je na teren izašao u nešto defanzivnijoj 3-5-2 formaciji, sa tek dvojicom ofanzivaca.

"Trojica napadača? Ja sam taj koji treba da ohrabri igrače svojim odlukama i pripremom utakmice. U prvom poluvremenu smo se dobro branili, ali smo bili previše pasivni. U drugom poluvremenu smo bili konkretniji, ali smo primili dva gola iz kontranapada. Moramo da pronađemo balans, nije garancija da bismo sa više napadača postigli više golova", zaključio je Mihajlović.

(sporan detalj možete pogledati na 0:27)


tagovi

Siniša Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara