Foto: Starsport
Foto: Starsport

Preponosna Marina Maljković: Srpska ženska košarka ima budućnost!

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.02.22. | 00:00

Selektor Srbije imala samo reči hvale za košarkašice koje su izborile plasman na Svetsko prvenstvo

Nova generacija Srbije je prvi ispit položila sa desetkom. Izabranice Marine Maljković su u četvrtak pobedile Južnu Koreju, a danas ostvarile trijumf protiv Australije i na taj način obezbedile učešće na Svetskom prvenstvu u Sidneju od 22. septembra do 1. oktobra.

Marina Maljković je bila veoma srećna što je njen tim pokazao veliku želju, motivaciju, borbenost i završio posao već danas. U suprotnom sve bi se rešavalo u poslednjem meču protiv Brazila u nedelju uveče u hali "Ranko Žeravica".

Izabrane vesti

"Čestitam košarkašicama što su u ovako teškom trenutku pokazale šta mogu da urade sa milion problema. Bez Nevene Jovanović, Dragane Stanković, protiv Australije koja je toliko dominantna... Ako smo sve to prebrodili u otišli na SP pokazale su da sam u pravu i da ova ekipa može. Glupo je da se krije, preponosna sam na njihovu hrabrost i da ovako igraju sa ovakvim protivnicama. One na to nisu navikle", rekla je Marina Maljković posle trijumfa protiv svetskog vicešampiona.

Naglasila je da u ovu novu ekipu treba svi da veruju.

"Srpska ženska košarka ima budućnost. Njima predstoji vaspitanje na leto, ali ono što je važno je da smo išli u smeru da se spremamo za nešto. Lepše je da vaspitanje prođe u pripremi za Svetsko prvenstvo koje će biti ogromno iskustvo za njih, nego da bez povoda treniramo", zaključila je Maljkovićeva.



tagovi

Marina Maljkovićženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara