Danijel Staridž (©AFP)
Danijel Staridž (©AFP)

Staridž u Australiji odigrao 53 minuta, a 35 dana proveo u izolaciji

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.02.22. | 23:30

Nekadašnji napadač Liverpula došao u Pert Glori kao najveće pojačanje u istoriji kluba, ali vreme uglavnom provodi u kovid karantinu i na terapijama zbog povreda

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Stigao je Danijel Staridž u Pert Glori kao najzvučnije pojačanje u istoriji kluba i jedan od najpoznatijih evropskih fudbalera koji je igrao u australijskoj A-ligi. Dočekale su ga fanfare i oduševljenje navijača, koji su na njegovom debiju pristojno ispunili tribine (17.198 gledalaca, što je značajno iznad proseka za domaće mečeve Glorija). Međutim, tri meseca kasnije, bivši napadač Liverpula i član ekipe koja je 2019. osvojila Ligu šampiona, ne samo da nije opravdao ni delić očekivanja i uloženog novca, već je na terenu proveo samo 53 minuta i jedva nekoliko puta pipnuo loptu za to vreme.

Izabrane vesti

Bivši engleski reprezentativac je samo tri puta ušao u igru s klupe, a jedini meč u kojem je uspeo da sastavi pola sata na terenu, u iznenađujućoj pobedi njegovog tima protiv Sidneja (2:1), završio je s bolnom grimasom i povredom mišića. Od tada ga ponovo nema na terenu, a slabe su šanse da će igrati i ove nedelje (7.45), kada Pert gostuje Marinersima na Centralnoj obali.

Da muke po Staridža budu veće, otkako je doputovao u Australiju više je vremena proveo u obaveznom kovid karantinu i klupskoj ambulanti, nego na treninzima i upoznajući znamenitosti Perta. Naime, Englez je po dolasku prvo morao da "odleži" 14 dana izolacije u hotelskoj sobi, zbog pandemijskih propisa u Zapadnoj Australiji, koji se smatraju za jedne od najstrožih na svetu.

07.45: (2,15) CC Mariners (3,30) Pert Glori (3,20)

Zatim je kuburio s povredom i nedostatkom fizičke kondicije, a taman kada je trebalo da se vrati na teren usledila je turneja po istočnoj obali, koja je za ekipu Glorija završena pre nego što je i počela. Opet karantin! Naime, po dolasku u Brizbejn jedan od fudbalera Perta bio je pozitivan na virus korona, a zbog tadašnjih propisa u Kvinslendu, kompletnoj ekipi je odmah naloženo da se preseli na 14 dana u izolaciju u takozvani "medicinski hotel"!

Srećom po njih, vlasti Kvinslenda su popustile pod pritiskom javnosti posle sedam dana i dozvolile im da se vrate kući, ali ih je tamo Vlada Zapadne Australije odmah poslala u kućni karantin. Isto se ponovilo i nedavno, tokom turneje po istočnoj obali, koja je i dalje u toku. Nekolicina igrača Perta se zarazila kovidom, pa se virus proširio i zarazio se i Staridž, a cela ekipa je bila izolovana u karantinu.

"Treći karantin za tri meseca. Saginjao sam se i trudio se da ga izbegnem, ali je i mene zakačio (kovid). Vreme je za rokenrol. Vratiću se na teren kada se potpuno oporavim. Toliko sam iznerviran sada, ali šta je tu je. Želim vam blagosloven dan, ljudi", napisao je Staridž na Tviteru 25. januara, uz fotografiju dva pozitivna brza antigenska testa.

08.45: (2,15) Brizbejn Roar (3,25) Mekartur (3,25)

I vlasnik Pert Glorija Toni Sejdž je izgleda sve više svestan da će teško vratiti silan novac uložen u Staridža. Em Englez ne igra, em je pod velikim znakom pitanja koliko će ekipi iz Zapadne Australije biti omogućeno da odigra mečeva na domaćem terenu, jer su pandemijski propisi u ovoj državi toliko strogi da se ne zna da li će njihovi rivali uopšte dobiti dozvolu da dolaze u Pert!

"Jadan momak (Staridž), otkako je došao u Australiju proveo je 35 dana u karantinu", izjavio je kontroverzni miloner Sejdž, uz konstataciju da je njegova strategija sa dovođenjem skupog pojačanja iz Premijer lige bila dobra. Ali…

"Naravno da je plan bio dobar! Pa, na prvoj Staridžovoj utakmici smo imali preko 17.000 navijača i prodali smo sve dresove koje smo te večeri imali na lageru. Zaradili smo dobre pare. Ali, ako ne budemo mogli da igramo kod kuće, jer se još ne zna da li će se gostima tražiti da imaju primljenu buster vakcinu, gubićemo najmanje 250.000 dolara po meču, plus sponzorske ugovore na dan utakmice. Ako to pomnožite sa 12 utakmica, dobićete sumu od pet miliona dolara. A, već sam lagano izgubio 40 miliona otkako vodim ovaj klub. Ali, ja volim Glori, ovaj klub mi je kao četvrto dete", u svom stilu kaže Toni Sejdž.

Trener Perta Ričard Garsija izgleda nema snage ni za sarkastične komentare, već samo gleda u nebo i nada se da će bar deo njegovih igrača koji su proteklih dana imali kovid biti u stanju da izađu na megdan Marinersima. Staridž sigurno neće biti među njima, zbog povrede mišića.

U poslednjih šest međusobnih mečeva Glori je zabeležio tri pobede, Marinersi dve, a jedan meč je završen nerešeno. Međutim, ove sezone Pert vodi teške bitke i van terena, pa je poslednje mesto na tabeli očekivano. Nasuprot njima, rival je izgubio samo jedan meč na domaćem terenu i to od šampiona Melburn Sitija. Takođe, ekipa sa Centralne obale je u poslednjih pet susreta postigla ukupno 10 golova, a trener Montgomeri za duel sa Glorijem ima na raspolaganju kompletan igrački kadar.

AUSTRALIJA 1 - 14. KOLO

Subota

Velington - Adelejd junajtted 1:1 (1:0)

/Sandoval 20 - Oliveira 90+2/

Melburn Viktori - Njukastl Džets 1:2 (1:0)

/Brimer 45+2 - Juel 57, Mikltadze 70pen/

Sidnej - Vestern junajted 1:1 (0:0)

/Bardžis 64 - Luštica 56/

Nedelja

07.45: (2,15) CC Mariners (3,30) Pert Glori (3,20)

08.45: (2,15) Brizbejn Roar (3,25) Mekartur (3,25)

***kvote su podložne promenama

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

AustralijaDanijel StaridžPert Glori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara