Vojvodina kup: Zlatna odličja za Vukojevićevu, Sebića i miks Arunović-Mikec

Srpski strelci osvojili su svih pet zlatnih medalja prvog dana Vojvodina kupa vazdušnim oružjem u Novom Sadu.

Danas su održana pojedinačna takmičenja puškom i nadmetanja miks parova pištoljem.

Juniorka "Čika Mate" Teodora Vukojević je, kao i prethodnog vikenda na finalu Kupa Srbije, osvojila duplu krunu. Pobedla je i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji. U seniorskom finalu je, u izjednačenoj borbi za prvo mesto, trijumfovala ispred nove nade Partizana Anje Popović. Treća je bila Marija Kolarević (Novi Sad 1790).
 
Vukojevićeva je u kvalifikacijama ostvarila odličan rezultat - 632,1 i postavila novi državni rekord. Za 0,9 krugova nadmašila je više od dve godine star rekord Andree Arsović, koja nije učestvovala na Vojvodina kupu.
Osvajač olimpijske bronze u trostavu Milenko Sebić (Novi Sad 1790) stigao je do zlata u nadmetanju puškom. Iza sebe je ostavio pobednika Kupa Milutina Stefanovića i Stevana Jovanovića, obojicu članove kragujevačkog "Čika Mate". 
 
U Kragujevac ide juniorsko zlato, koje je pripalo Marku Ivanoviću.
 
Ulogu favorita u takmičenju miks parova pištoljem opravdali su Zorana Arunović (Olimpik 011) i Damir Mikec (Policajac). Četvrtoplasirani miks sa Olimpijskih igara je u meču za zlato pobedio Brankicu Zarić (Novi Sad 1790) i Duška Petrova (Kikinda). Bronza je pripala ekipi Kikinde (Jelena Tomić/Dušan Latinović).
 
U nedelju će biti održana takmičenja miks parova puškom i borbe za medalje pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji.
 
Na Vojvodina kupu učestvuju i strelci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Bugarske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.