Vojvodina kup u streljaštvu: Srpski strelci osvojili sva zlatna odličja prvog dana takmičenja 1Foto: Streljački savez Srbije

Srpski strelci pokupili su svih pet zlatnih medalja prvog dana „Vojvodina kupa“ vazdušnim oružjem u Novom Sadu, saopštio je Streljački savez Srbije.

Kako je saopšteno, danas su održana pojedinačna takmičenja puškom i nadmetanja miks parova pištoljem.

Juniorka „Čika Mate“ Teodora Vukojević je, kao i minulog vikenda, na finalu Kupa Srbije osvojila „duplu krunu“. Pobedla je i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji. Vukojević je danas u seniorskom finalu pogodila 251,1 i u izjednačenoj borbi za prvo mesto trijumfovala ispred nove nade Partizana Anje Popović. Treća je bila Marija Kolarević (Novi Sad 1790).

Vukojević je u kvalifikacijama ostvarila odličan rezultat – 632,1 i postavila novi državni rekord. Za 0,9 krugova nadmašila je više od dve godine star dosadašnji rekord Andree Arsović, koja nije učestvovala na Vojvodina kupu.

Osvajač olimpijske bronze u trostavu Milenko Sebić (Novi Sad 1790) je stigao do zlata u nadmetanju puškom pogodivši 251,5 krugova u finalu. Iza sebe je ostavio pobednika Kupa Milutina Stefanovića i Stevana Jovanovića, obojicu članove kragujevačkog„Čika Mate“. U Kragujevac ide i juniorsko zlato, koje je pripalo Marku Ivanoviću.

Ulogu favorita u takmičenju miks parova pištoljem opravdali su Zorana Arunović (Olimpik 011) i Damir Mikec (Policajac). Četvrtoplasirani miks sa Olimpijskih igara je u meču za zlato pobedio Brankicu Zarić (Novi Sad 1790) i Duška Petrova (Kikinda). Bronza je pripala ekipi Kikinde (Jelena Tomić/Dušan Latinović).

U nedelju će biti održana takmičenja miks parova puškom i borbe za medalje pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari