Eksplozija u Donbasu, na teritoriji pod kontrolom Kijeva?

U Donbasu, na teritoriji koju kontroliše Kijev, danas se dogodila eksplozija.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.02.2022.

18:22

Eksplozija u Donbasu, na teritoriji pod kontrolom Kijeva?
EPA/EFE/DAVE MUSTAINE

Ovo je navela je na aplikaciji Telegram Margarita Simonjan, glavni urednik medijske grupe Raša tudej i TV kanala RT, pozivajući se na šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denisa Pušilina.

"Za sada je sve pod kontrolom. Mali pokret na liniji kontakta. Eksplozija na njihovoj teritoriji. Ali ovo još nije ''to''", prenela je Simonjan reči Pušilina, prenosi RIA Novosti.

Agencija navodi da su mnogi korisnici Telegrama pisali da je u Donjecku ođeknula eksplozija, ali je te izveštaje demantovao predstavnik Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

Kako je javio dopisnik RIA Novosti, u Donjecku čuo daleki prasak, sličan eksploziji.

On je istakao da je situacija u gradu mirna, da se ne čuju sirene i da se ne vidi dim.

Ukrajinci na ulicama Kijeva poručili da će se odupreti

Nekoliko hiljada Ukrajinaca okupilo se danas u Kijevu, kako bi pokazali jedinstvo zbog navodne pretnje od ruske invazije.

Demonstranti su organizovali protestnu šetnju kroz centar Kijeva i uzvikivali “Slava Ukrajini”, a nosili su tranparente na kojima piše “Ukrajinci će se odupreti” i “Napadač mora umreti”, prenosi Rojters.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je poručio građanima danas da ostanu mirni i da pokažu jedinstvo.

“Najbolji prijatelj našeg neprijatelja je panika u našoj zemlji”, rekao je Zelenski.

SAD i brojne zapadne vlade pozvale su svoje građane da napuste Ukrajinu, a Vašington je danas saopštio da je naredei većini osoblja ambasade SAD u Kijevu da ode iz ukrajinske prestonice, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: