Najnovije vesti
Vesti Društvo
Direktor RHMZ otkrio kakvo će vreme biti za praznike: Ako idete u prirodu morate da znate šta vas čeka!

Direktor RHMZ otkrio kakvo će vreme biti za praznike: Ako idete u prirodu morate da znate šta vas čeka!

Osetno toplije vreme zadržaće se u celoj zemlji tokom cele nedelje, rekao je direktor RHMZ-a.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Lepo vreme Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
Lepo vreme

U Srbiji utorak i sreda za većinu ljudi zbog državnog praznika biće neradna, te će mnogi poželeti da vreme provedu u prirodi.

Kakvo će vreme tokom naredne sedmice biti otkrio je direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda prof. dr Jugoslav Nikolić.

Pročitajte još

On je naveo da će danas vreme biti promenljivo oblačno sa sunčevim intervalima, i da će najniža temperatura biti od -4 do 3 stepena, a najviša od 6 do 10 stepeni. Kako je rekao, tokom nedelje nas čeka ponovo osetno toplije vreme.

- U ponedeljak će u većem delu biti pretežno sunčano, osim na jugu i istoku Srbije, gde će se zadržati umereno do potpuno oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom, a košava će slabiti. Najniža temperatura od -3 do 2 stepena, a najviša od 10 do 15 stepeni. Uveče i tokom noći u Podrinju i Vojvodini ponegde kratkotrajna kiša - rekao je za Kurir i otkrio šta nas čeka u danima kad Srbija praznuje.

- U utorak u većem delu pretežno sunčano i još toplije. Na jugu Srbije promenljivo oblačno. Najniža temperatura od -2 do 6 stepeni, a najviša od 12 do 18 stepeni.

U noći između utorka i srede očekuje se prolazno naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. U sredu postepeni prestanak padavina, posle podne i uveče razvedravanje - rekao je i dodao da će četvrtka do subote biti umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima, suvo, stabilno i dalje natprosečno toplo.

Kratkotrajna kiša očekuje se samo na severoistoku Srbije. U nedelju u svim krajevima prolazno naoblačenje sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom.