Kada stiže nova Yamaha?

Yamaha bi mogla vrlo brzo da lansira potpuno novi R9.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 12.02.2022.

15:00

Kada stiže nova Yamaha?
Foto: Profimedia

To otkrivaju najnovija dokumenta koja stižu sa Starog kontinenta i otkrivaju dve još uvek nelansirane mašine pod radnim nazivima „RN82“ i „RN83“, piše Moto-berza.

Dokumenti nisu otkrili mnogo, ali dublje istraživanje radnih naziva otkriva neke zanimljive aspekte u vezi sa novim motociklom japanske firme.

Kao i drugi proizvođači, Yamaha takođe koristi određene nazive koji otkrivaju mnogo više nego što to na prvi pogled izgleda.

U ovom slučaju, prvo slovo „R“ se odnosi na ulični model („V“ za kruzer i „D“ za avanturistički motocikl), dok drugo slovo „N“ označava da je motocikl između 750 i 1.000 kubika.

Ako je drugo slovo "M", motor je između 600 i 750 kubika, dok "P" znači kapacitet od preko jednog litra.

Yamaha trenutno ima dva agregata „N“ kapaciteta . To su CP3 motor od 889 kubika na MT-09, Tracer 9 GT i XSR900) i CP4 od 998 kubika (MT-10 i R1).

Iako još uvek nismo sigurni koji agregat će se naći na RN82 i RN83, ranije su postojale jasne indikacije da će Yamaha predstaviti nove modele zasnovane na CP3 jedinici.

Štaviše, s obzirom na to da je Yamaha prošle godine već zaštitila naziv R9 u Evropi, to je jasan signal da je verzija MT-09 sa oklopom na putu.

U međuvremenu, drugi model bi mogao biti nedavno ažurirani Niken na tri točka.

Niken je trenutno poslednja preostala trocilindarska Yamaha koja koristi originalni CP3 motor od 847 kubika. Modelu je potrebna nova jedinica ukoliko želi da zadovolji najnovije Euro5 emisione standarde.

Imajući sve u vidu, ne bi trebalo dugo da čekamo kako bi saznali o kojim motociklima se radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: