Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
TINEJDŽER ŽIVOTNO UGROŽEN Spahović nije bio pod uticajem alkohola i droge, veštaci utvrđuju kojom brzinom je vozio

TINEJDŽER ŽIVOTNO UGROŽEN Spahović nije bio pod uticajem alkohola i droge, veštaci utvrđuju kojom brzinom je vozio

Iz MUP Kantona Sarajevo danas je saopšteno kako je Benjamin Spahović, vozač "poršea" koji je sinoć udario 16-godišnjaka na Drveniji, alkotestiran i podvrgnut i testu na prisustvo narkotika.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
policija federacija Foto: avaz.ba / RAS Srbija
policija federacija

Nije utvrđeno prisustvo alkohola i narkotika kod vozača. Po naredbi dežurnog tužioca od osumnjičenog je uzeta i krv i urin zbog analize i potrebnih veštačenja – rečeno je iz policije, prenosi Srpskainfo.

Saopšteno je i kako je uhapšen Benjamin Spahović (1997. godište) jer se sumnjiči da je u ulici Hamdije Kreševljakovića vozeći Porsche udario pešaka nanevši mu teške telesne povrede.

Spahović se tereti za krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i ugrožavanje javnog saobraćaja, a nakon kriminalističke obrade biće predat u nadležnost Tužilaštva KS, prenosi Klix.

Pročitajte još

Veštaci će utvrditi kojom brzinom je vozio kada je udario pešaka na pešakom prelazu, da li je preticao trolejbus te da li je eventualno prošao kroz crveno i ostale detalje nesreće.

16-godišnjak je životno ugrožen i pod budnim je okom lekara na KCUS-u koji mu se bore za život.

Osumnjičeni Benjamin Spahović je od ranije dobro poznat sarajevskoj policiji, a široj javnosti po učešću u srpskom rijalitiju Parovi i policijskoj poteri koja je organizovana za njim i još jednim mladićem nakon oružane pljačke benzinske pumpe u Vogošći 2019. godine.