Snouborderka optužila trenera za seksualno zlostavljanje: "Ne mogu da gledam više ovo"

Trenera američke snoubord ekipe Pitera Folija, koji je sada na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, bivša snouborderka Kalan Čitluk-Sifsof optužila je na Instagramu za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje.

Život

Izvor: B92

Subota, 12.02.2022.

10:47

Default images

Snouborderka, koja će 14. februara napuniti 33 godine, objavila je da "Piter Foli fotografiše sportistkinje više od deset godina" i da im dobacuje komentare seksualne prirode.

"Ne mogu više da gledam ZOI a da to ne kažem javno", napisala je Čitluk-Sifsof na Instagramu, a Olimpijski komitet SAD nije komentarisao optužbe.

"Ozbiljno shvatamo ove navode i trenutno istražujemo", saopštila je Američka skijaška i snoubord federacija.
Piter Foli je u subotu dobio podršku osvajača zlatne medalje u premijernom izdanju discipline kros za mešovite ekipe. Posle pobede, 40-godišnji Nik Baumgartner rekao je da mu je Foli "kao otac".

Lindzi Džakobelis, koja je sa njim osvojila zlatnu medalju, osudila je trenutak kada su optužbe izrečene.

"Strašno je neugodno kada imate tako nešto kada pokušavate da se koncentrišete, to je poremetilo energiju tima. Za 20 godina karijere mogu da kažem samo dobre stvari o tome, uvek je bila podrška kada mi je trebalo", dodala je. 36-godišnji Džakobelis, dvostruka Olimpijska pobednica iz Pekinga.

Pored Folija, Čitluk-Sifsof je takođe optužila snoubordera Hagena Kirnija za rasističke komentare.

"Drugi sportisti su se bavili rasističkim i mizoginim ponašanjem i aktivno su učestvovali u bizarnoj dinamici koju je stvorio Piter Foli, što je rezultiralo seksualnim nasiljem nad sportistkinjama i članovima tima", rekla je Kalan Čitluk-Sifsof, koja je bila deo američkog snouborda tima Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru 2010. Piter Foli je trenirao američki snoubord tim od 1994. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: