Položen prvi veliki test, vozači "prodisali" FOTO

Prvi test nakon otvaranja deonice od Preljine do Pakovraća ovog petka je uspešno položen.

Srbija

Izvor: RINA

Subota, 12.02.2022.

09:40

Položen prvi veliki test, vozači
Foto: RINA

Veliki broj građana u poslepodnevnim časovima uputio se na mini odmor, jer su mnogi spojili praznike sa vikendom. Međutim, do onih nekadašnjih gužvi u saobraćaju ipak nije došlo.

"Ovo je prvi put u poslednjih ne znam ni sam koliko godina da za praznike nismo zaglavili u kilometarskim kolonama u blizini Čačka. Sada smo taj grad 'preskočili' za desetak minuta. Ono što nas je takođe pozitivno iznenadilo jeste da ni na isključenju sa autoputa dalje ka Ovčar Banji nije bilo zastoja ni gužvi", kaže za Rinu Nikola Šestović.
Foto: RINA
Prema podacima dobijenim iz JP "Putevi Srbije", za prvih deset dana kroz naplatnu rampu u Pakovraću prošlo je više od 45.000 vozila. Oko 60 odsto vozila se isključuje u Pakovraću, a ostalih 40 odsto u Preljini tako da su gužve izbegnute.

Novi auto-put izgleda kao pista u Monci FOTO

"Zbog mini raspusta i državnog praznika očekivan je pojačan intenzitet saobraćaja, ali sve je spremno za takvu situaciju. Povećan je broj inkasanata, a vozačima je na raspolaganju dovoljan broj naplatnih traka", kažu u JP "Putevi Srbije".
Foto: RINA
Novi, ali i presudan test za novu deonicu auto-puta očekuje se polovinom naredne sedmice kada se očekuje i povratak velikog broja građana nakon prazničnih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: