Stanojević: Samo smo trenutni favoriti 1 foto: Pedja Milosavljevic

Partizan je toliko dugo bio u senci večitog rivala iz komšiluka da će i pored toga što mu beži, za naše prilike, ozbiljnih pet koraka, u drugom delu prvenstva trpeti, pored standardnog bodovnog, ništa manji psihološki pritisak od „pratilje“ Crvene zvezde.

Počev od subotnjeg duela sa Radničkim u Nišu.

– Kad imate pet bodova prednosti trenutni ste favorit. Jedna utakmica može da promeni sve. Rano je pričati o bilo čemu. Bitno je da imamo šanse da osvojimo titulu. Jači smo za još jedne pripreme. Prepostavljam da smo neke stvari podigli na viši nivo – sa obe noge je na zemlji šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević, čiji je posao i da drži na oku, još od osamostaljenja zemlje, jedinog pravog i mogućeg takmaca u borbi za domaće trofeje.

– Ispratio sam dešavanja u prelaznom roku i kontrolne utakmice Crvene zvezde. Dobro se pojačala, dobra je ekipa, za svaku poziciju konkurišu po tri igrača. Nama je važno da smo u trci za titulu i nadam se da će tako ostati do kraja – ponavlja osvajač dve titule sa crno-belima, svestan koliko je bitno da superligaška trka bude što regularnija.

Fudbaleri Partizana nisu izgubili nijedan jesenji duel u šampionatu, pa su na zimsku pauzu otišli sa 19 pobeda i 2 remija.

– Nemoguće je napraviti isti rezultat. Odigrali smo neke utakmice dosta dobro, neke dobro, neke manje dobro. Nadam se da ćemo u drugom delu sezone igrati brže, da ćemo u nekim trenucima moći da koristimo drugi sistem. Igrali smo i ranije sa trojicom pozadi, u Gentu, Gornjem Milanovcu, protiv Kolubare ili u prijateljskom susretu sa Tikvešom. Nemam problem da promenim sistem. To su novine. Dobićemo i svežijeg Markovića i Natha, nadam se da će se mlađi igrači podići – najavljuje Stanojević čije je planove prilično poremetila teška povreda ol-raund veziste Danila Pantića u poodmakloj fazi priprema.

Uprava je i u poslednjem prelaznom roku nastavila staru praksu dovođenja bivših članova crno-belih, bez uloženog novca, pa su dolasci defanzivnih igrača sredine terena Ljubomira Fejse i Marka Jevtovića uvećali brojku momaka sa drugim mandatom u Humskoj. Međutim, njihovi kasni dolasci, odnosno takmičarska pauza, još ih drže van startne postave.

– Moja ekipa mora da bude spremna 100 odsto već sad. Nemamo mi vremena da se, kao, zagrevamo pa ćemo biti spremni za treće kolo. Nedostaje nam povređeni Pantić, a tek bi trebalo u jači ritam da uđu Marko Jevtović i Ljubomir Fejsa. Lazar Marković se vratio posle duge pauze – baš kao i Natho – nije 100 odsto spreman, poslednji se priključio rekonvalenscentima, međutim, izgleda dobro. Videćemo kako će se odvijati meč u Nišu. Imamo plan – sumirao je trener Partizana pred „izlet“ u prestonicu južne Srbije.

Superliga – 22. kolo

subota

Radnički 1923 – Proleter 13.00

Radnički (N) – Partizan 14.30

Crvena zvezda – Čukarički 17.00

nedelja

Mladost – TSC 13.00

Metalac – Novi Pazar 15.00

Kolubara – Voždovac 17.00

ponedeljak

Spartak – Radnik 13.00

Vojvodina – Napredak 15.00

Tabela: Partizan 59. C. zvezda 54, Čukarički 38, Vojvodina 30, Napredak 30, Voždovac 29, Radnički (N) 27, Spartak 27, Proleter 27, TSC 26, Mladost 24, Kolubara 23, Radnik 21, Novi Pazar 17, Metalac 16, Radnički 1923 16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari