Hronika

Uhapšen vozač poršea koji je udario maloljetnika u Sarajevu

Uhapšen vozač poršea koji je udario maloljetnika u Sarajevu
Foto: Ilustracija/Arhiva | Uhapšen vozač poršea koji je udario maloljetnika u Sarajevu

​SARAJEVO - Benjamin Spahović, vozač terenca porše koji se tereti da je sinoć u sarajevskom naselju Drvenija udario tinejdžera, je uhapšen u 01:40 sati, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako prenose federalni mediji, povrijeđeni mladić (16) je nakon nesreće, usljed teških tjelesnih povreda, prevezen na Kliniku urgentne medicine.

Za sada nema zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Ono što je bilo poznato sinoć jeste da su se ljekari borili za život mladića te da je imao veliki hematom na mozgu i unutrašnje krvarenje.

Saobraćajna nesreća se dogodila u petak naveče, oko 21 sati, u ulici Hamdije Kreševljakovića nedaleko od trolejbuske stanice, a mladić je udaren kod pješačkog prelaza.

Očevici kažu da su vidjeli automobil koji velikom brzinom ide iz pravca Skenderije u pravcu Bistrika, a da je pješaka udario nakon što je naglo skrenuo kako bi obišao trolejbus koji se zaustavio na Drveniji.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva KS, a Spahović će nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Osumnjičeni Benjamin Spahović je od ranije dobro poznat sarajevskoj policiji, a široj javnosti po učešću u srbijanskom rijalitiju Parovi i policijskoj potjeri koja je organizovana za njim i još jednim mladićem nakon oružane pljačke benzinske pumpe u Vogošći 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije