Ne očekuje se da Vučić odustane od predsedničke kandidature 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

Pristalice, članstvo, članovi Predsedništva i Glavnog odbora SNS, ali i deo zainteresovane javnosti ne očekuju da će predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić odustati od trke za novi mandat na funkciji predsednika Srbije, iako je u prethodnom periodu ostavljao prostora i za takvu odluku. Ipak, da li će to tako i biti zna samo Vučić koji, prema očekivanjima, odluku treba da saopštini naprednjacima na sednici Predsedništva i Glavnog odbora u nedelju, ako ne i pre, budući da je za petak veče najavljeno njegovo gostovanje na jednoj od televizija sa nacionalnom fekvencijom.

Odluku Vučić tehnički može i da odloži, budući da će predsednički izbori biti raspisani tek 2. marta.

U utorak 15. februara, prema najavama, biće raspisani parlamentarni i lokalni izbori, pa bi ova sednica GO SNS mogla da bude posvećena samo izborima na Skupštinu Srbije i Skupštinu grada Beogarda.

Zato je izvesno da će članovi GO SNS na sednici u Kombank dvorani potvrditi liste kandidaat SNS za parlamentarne i beogradske izbore, na kojima će se po već ustaljenom običaju osim političara naći i brojne javne ličnosti od brojnih profesora, lekara, naučnika, istaknute ličnosti iz sveta kulture ali i estrade.

Prvi na listi za izbore u Beogradu i verovatno kandidat za gradonačelnika glavnog grada biće novopečeni naprednjak Aleksandar Šapić, koji se toj stranci, utisak je, u maju prošle godine i priključio zarad te funkcije.

Jedna od nejasnoća je hoće li se na toj ili na paralmentarnoj listi naći dosadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kojeg Šapić ne želi u svom timu za Beograd.

Ukoliko Vesić bude na listi za Skupštinu Srbije, biće u društvu, kako mediji najavljuju, profesora Stojana Radenovića, jednog od naših najcitiranijih matematičara i Jelene Begović, direktorke Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

Vučić je govoreći o ljudima na listi rekao da je tu i profesorka Danica Grujičić, što je, kako je naveo, dobra i važna vest, jer je uve mnogo radila i bila na strani slobodarske Srbije.

– Sa nama će biti i Lazar Ristovski, mnogo sportista, ali i naučnika i privrednika – najavio je Vučić.

Kada je reč o sportistima koji podržavaju SNS i koji bi mogli biti na parlamentarnoj listi, tu je košarkaš Marko Kešelj, džudista Nemanja Majdov i paraolimpijka Borislava Perić Ranković.

Tu su i violinista i osnivač Centra lepih umetnosti u Beogradu Jovan Kolundžija, prvakinja Opere Narodnog pozorišta Sanja Kerkez i solistkinja Opere u Srpskom narodnom pozorištu Nataša Tasić Knežević i mnogi drugi koji su podržali naprednjake a moguće je da će se naći i na listi.

Kako je Danas ranije pisao, na listi naprednjaka, tvrde izvori Danasa, mogli bi se naći i pevačica Vesna Zmijanac, Neda Ukraden, Suzana Mančić, ali i košarkaš litvanskog kluba Lijetkabelisa, Đorđe Gagić.

Uz sve njih na listi SNS biće i predstavnici kolaicionih partnera PUPS koju vodi Milan Krkobabić, Pokret socijalista Aleksandra Vulina i SDPS Rasima Ljajića.

Socijalisti u subotu odlučuju o listama

Sednica Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije biće održana u subotu, 12. februara. Kao i naprednjaci isocijalisti bi trebalo da donesu odluke o kandidatima koji će se naći na listama SPS za predstojeće parlamentarne i beogradske izbore. Predsednik SPS Ivica Dačić obratiće se medijima u sedištu stranke, pred početak sedice Glavnog odbora. Socijalisti, kako je raniej najavljivano, na prededničkim izborima neće imati kandidata, jer će podržati kandidata SNS Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari