Foto: Reuters
Foto: Reuters

Haos u Portugaliji, opšta tuča začinila derbi: Porto nadoknadio minus dva, Grujić mogao da sruši šampiona

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.02.22. | 23:35

Golman Sportinga u poslednjim sekundama sačuvao bod (2:2), tuča i brojni crveni kartoni začinili vatreni derbi

Borba direktnih konkurenata za titulu rasplamsala se na terenu gde su četiri pogotka i povratak Porta sa minus dva opravdali epitet derbija, međutim vrhunac uzbuđenja doneli su poslednji minuti sudijske nadoknade i trenuci neposredno nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Poslednji korner pred golom Sportinga, u 96. minutu podigao je temperaturu na tačku ključanja, a u kojoj meri su rivali shvatili ozbiljno poslednje sekunde borbe za bodove govori činjenica da je član stručnog štaba gostiju Karlos Fernandez došao do gola odakle je delio savete igračima i zaradio isključenje. Nakon nekoliko minuta tenzije udarac iz ugla je izveden, najviši u skoku bio je Marko Grujić, a Adan je krajnjim naporima zaustavio odličnu pretnju Srbina.

Izabrane vesti

Neposredno potom arbitar Pineiro je odsudio kraj, međutim sa završetkom meča krenula je opšta tuča čiji je epilog bio četiri isključenja, po dva na obe strane. Crvene kartone u redovima Porta dobili su Pepe i Marćezin, dok su na drugoj strani sankcionisani Palinja i Tabata.

Haos na terenu okončan je tek nakon desetak minuta, a u senci je tako ostao nastavak Portovog niza bez poraza. Lider Primeire upisao je treći remi uz 19 pobeda i tako ostao na šest bodova prednosti u odnosu na branioca titule.

Sa druge strane, Sportingu ostaje žal zbog ispuštena dva gola prednosti čemu je u značajnoj meri kumovalo isključenje Sebastijana Koatesa u 49. minutu nakon kojeg se očuvanje gola prednosti ispostavilo kao nemoguća misija.

Sporting je vodeći pogodak postigao već u osmom minutu kada je uspavana reakcija odbrane domaćina skupo kažnjena. Duga lopta sa desnog krila stigla je do Mateusa Reisa, a brazilski štoper sa druge stative idealno je poslužio Paulinja koji je glavom matirao Dijega Kostu.

Pogodak gostiju nije uticao na ofanzivu Porta, međutim pretnje domaćina nisu bile dovoljno opasne da ugroze Adana koji je odlično otvorio utakmicu odbranom Taremijevog pokušaja već u prvom minutu. Neiskorišćena inicijativa domaćina kažnjena je u 34. minutu kada je Sporting ponovo iskoristio katastrofalnu reakciju protivničke odbrane. U brzoj tranziciji Reis je uposlio Pabla Sarabiju, a Španac je potom asistirao Nunju Santosu za dva gola prednosti tima iz Lisabona.

Lider na konopcima izgledao je posle tek nešto više od pola sata igre spremno da pretrpi prvi poraz u prvenstvu ove sezone, međutim četiri minuta nakon drugog zadobijenog udarca domaćin je smogao snage da uzvrati i pogotkom Fabija Vijeire vrati se u život. Mladi vezni fudbaler dočekao je na 15 metara loptu Taremija i sigurnim udarcem je prosledio u mrežu.

Početak drugog poluvremena obeležila je lopa reakcija Koatesa kojem je umakao Evanilson, a Urugvajac je gol šansu rivala zaustavio prekršajem za drugi žuti karton te je Sporting u 49. minutu ostao sa igračem manje. Pritisak Porta koji je želeo da naplati brojčanu prednost isplatio se u 78. minutu pošto je Mehdi Taremi neodbranjivo gađao golavom na asistenciju Vijeire.

Pogodak je dodatno motivisao izabranike Serža Konseisaa, međutim rezultat je uprkos nizu dobrih pokušaja domaćina ostao nepromenjen.

PRIMEIRA - 22. KOLO

Petak

Porto - Sporting 2:2 (1:2)

/Vijeira 38, Taremi 78 - Paulinjo 8, Santos 34/

Subota

16.30: (1,38) Braga (4,60) Fereira (9,00)

19.00: (1,30) Benfika (5,50) Santa Klara (10,0)

19.00: (2,25) Portimonense (3,15) Boavista (3,45)

21.30: (2,05) Estoril (3,45) Tondela (3,60)

Nedelja

16.30: (2,10) Famalikao (3,35) Moreirense (3,60)

19.00: (4,40) Belenenses (3,50) Gimarais (1,85)

21.30: (2,80) Vizela (3,25) Žil Visente (2,55)

Ponedeljak

21.15: (2,60) Arouka (3,10) Maritimo (2,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Portugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara