ODLOŽENE EVROPSKE IGRE NA JAHORINI: Rekreativci iz Srbije ipak dolaze na olimpijsku planinu u Republici Srpskoj!
Foto: Kurir sport/Goran Anđelković

kompanijskI SPORT

ODLOŽENE EVROPSKE IGRE NA JAHORINI: Rekreativci iz Srbije ipak dolaze na olimpijsku planinu u Republici Srpskoj!

Ostali sportovi -

Predsednik Srpske federacije kompanijskog sporta Velizar Đerić zahvalio Vladi Srbije na podršci

Planirane Evropske kompanijske igre koje su trebalo da se održe na olimpijskoj planini na Jahorini od 9. do 13. marta, odložene su zbog pandemije virusa korona. Ovu odluku saopštili su čelnici Srpske federacije kompanijskog sporta (SKFS), predsednik Velizar Đerić i potpredsednik Budimir Vučinić, ali su i dodali da će se na Jahorini ipak održati takmičenja reakreativaca zbog velikog interesovanja učesnika iz prethodnih godina, a postoji mogućnost da se pojave i Slovenci.

Jahorina, mini Olimpijske igre, kompanijske igre
foto: Miki Antić

Svetsko zimsko prvenstvo kompanijskog sporta je na programu u martu iduće godine u glavnom gradu Rusije Moskvi, dok će se letnje održati krajem ove godine u Meksiku. Velizar Đerić je naglasio da je država Srbija prepoznala značaj i aktivnosti kompanijskog sporta, pa su za rad federacije izdvojena sredstva u iznosu od milion i po dinara na godišnjem nivou, u saradnji sa Sportskim savezom Srbije.

- U Agija Trijadi kod Soluna, u saradnji sa prijateljima iz Grčke, sredinom juna ćemo organizovati Četvrte letnje kompanijske igre i nadamo se rekordnom broju učesnika, jer je interesovanje brojnih velikih preduzeća, ali i malih preduzetnika, već sada ogromno. Imamo dobra iskustva sa organizacijom susreta na Jahorini i Agija Trijadi, pa smo uvereni da će ubuduće biti još bolje - optimista je Budimir Vučinić.

Veliku podršku SKFS ima od svog počasnog predsednika Gorana Đokovića, inače počasnog konzula Srbije u Monaku.

Njegovan umesto Gvera

Prvi čovek kompanijskog sporta u Srbiji Velizar Đerić, najavio je da će bivši vateropolo reprezentativac Aleksandar Njegovan uskoro biti izabran za generalnog sekretara SKFS. Posao prvog operativca je do sada obavljao Žarko Gvero, koji će se ubuduće još više posvetiti obavezama u Ferijalnom savezu Beograda i Srbije. Njegovan je već ozbiljno prionuo na posao, pogotovo kada je u pitanju međunarodna saradnja. Za organizaciju takmičenja na kompanijskim igrama i dalje će biti zadužen Milivoje Živanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track