Probijeni svi rokovi za početak suđenja Belivukovoj grupi

Iako optužen za najbrutalnija ubistva, Veljko Belivuk se još uvek nije našao pred sudom.
Probijeni svi rokovi za početak suđenja Belivukovoj grupi
Foto: 021.rs
Istovremeno, Radoje Zvicer, koji je označen kao Belivukov šef, spominje se kao deo kriminalne grupe koja je planirala atentat na srpskog predsednika. Protiv Zvicera se u Srbiji još uvek ne vodi ni jedan postupak, ukazuju novinari.

Optužnica protiv Veljka Belivuka i još 29 osoba potvrđena je u oktobru prošle godine, ali suđenje ni četiri meseca kasnije nije zakazano.

"Ono što znamo je da već nekoliko meseci sudija Zorana Trajković, kojoj je poveren ovaj slučaj, na bolovanju. Iako je probila sve rokove da zakaže suđenje, ona to nije učinila. Ono što je mogao predsednik suda da uradi jeste da zakaže taj početak, međutim, ni to se nije dogodilo", kaže Bojana Pavlović, novinarka portala KRIK.
 
Tužilaštvo je proširilo istragu za još dva ubistva, a još jedan član Belivukove grupe je odlučio da sarađuje sa tužilaštvom.
 
Sama optužnica se ne bavi saradnjom ove grupe sa bezbednosnim strukturama. Odvojeni postupci se vode protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića i bivše državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović.
 
Veljko Belivuk se povezuje sa kavačkim klanom čiji je vođa crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za koga MUP Srbije tvrdi da je deo kriminalne grupe koja je za prvu polovinu februara spremala atentat na predsednika Srbije. Ministar Vulin tvrdi da Zvicer ima političkog šefa.
 
"Milo Đukanović nigde, ni u jednom našem saopštenju, od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, čak ni mom nastupu kao ministru unutrašnjih poslova, nikada nije pomenut, ali on se prepoznao kao šef Zviceru. Izašao je i rekao kako je njegova uloga u atentatu ovakva ili onakva", izjavio je Vulin.
 
Iako više puta imenovan od najviših državnih zvaničnika Srbije, kao Belivukov šef, Radoje Zvicer se nije našao u optužnici.
 
"Ne vodi se apsolutno nikakav postupak protiv Radoja Zvicera, posebno ne u slučajevima navodnog atentata i pokušaja ubistva predsednika, zavere, organizovanja svega toga. Znači, prema informacijama koje su dostupne javnosti, ne vodi se ni predistražni postupak, ništa se ne vodi vezano sa tim", naglasio je Ivan Milićević.
  • Goran

    12.02.2022 17:44
    Ne smeju pre izbora.
  • .!.

    12.02.2022 13:51
    Mural za junaka
    I jedno veliko hvala za mamiku
  • S.Igor

    12.02.2022 08:49
    Koja vrsta nacije smo smi
    KAUBOJŠTINA U NIŠKOM SELU Lovci i lokalci MECIMA rešetaju saobraćajne znake! (FOTO, VIDEO)

    11.02.2022.

    21:51

    Znak kojim se vozači obaveštavaju o zabrani preticanja za motorna vozila na samom izlasku iz Paligraca prema Vrelu, kod lokalne crkve i skretanja za groblje, izbušen je poput švajcarskog sira.

    Rešetali su ga i lovački meci sa sitnom sačmom, ali po svemu sudeći i pištoljska municija i meci ispaljeni iz karabina. Prema tragovima kuršuma koji su probili metal, jasno se vidi da je na znak pucano i spreda i otpozadi.

    https://www.blic.rs/vesti/hronika/kaubojstina-u-niskom-selu-lovci-i-lokalci-mecima-resetaju-saobracajne-znake-foto/fe9fet4

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.