Petak, 11.02.2022.

19:44

Razgovor Bajdena i Ursule fon de Lajen; tema "masivne sankcije" protiv Rusije

Predsednica Evropske komsije Ursula fon der Lajen razovarala je putem video-konferencije sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Izvor: Tanjug

Razgovor Bajdena i Ursule fon de Lajen; tema
EPA/EFE/JOHN THYS / POOL

Tema razgovora bila je kriza izazvana ”agresivnim ponašanjem Rusije prema Ukrajini” i naporima da se obezbedi ”ujedinjen i efikasan” amaričko evropski odgovor, saopšteno je večeras iz Evropske komisije.

U Komisiji se navodi da su Ursula fon der Lajen i Bajden podržali diplomatski pristup Rusiji kako bi je ”ubedili da deeskalira krizu i izabere put dijaloga”.

”Lideri su razmotrili saradnju na finalizaciji masivnih sankcija Rusiji. Predsednica Fon der Lajen je navela sektorske i pojedinačne sankcije u slučaju dalje vojne agresije Rusije na Ukrajinu. Ona je potvrdila da su sve opcije na stolu i da će se sankcije ticati finansijskog i energetskog sektora, kao i izvoza visokotehnoloških proizvoda”, navodi se u saopštenju Komisije.

U Briselu dodaju da su nastavilli rad na osiguranju dodatnih isporuka prirodnog gasa u slučaju prekida isporuke od strane Rusije, a da se predsednica Fon der Lajen zahvalila predsedniku Bajdenu na američkoj podršci u ovim naporima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: